Kirjastopuukotusepäillyn lista: Tämä maahanmuuttotutkija leimattiin rotupetturiksi

Maahanmuuttoviraston tutkija Antero Leitzinger on yksi 368:sta, joiden henkilötietoja Jyväskylän kirjastopuukotuksesta epäilty mies oli listannut ja luokitellut hänet "rotupettureiden" ryhmään.

Mies oli henkilötietoineen ja hääkuvineen luokiteltu "rotupettureiden" ryhmään. Muita ryhmiä ovat esimerkiksi oikeisto ja vasemmisto, juutalaiset, eliittiseurat sekä väkivaltakoneisto.

– Äkkiseltään lista tuntuu hyvin hajanaiselta, suppealta ja amatöörimäiseltä. Ollakseen jonkinlainen tutkielma laatijansa mielestä ikävistä ihmisistä se on aivan liian suppea. Pikemminkin se vaikuttaa muistilistalta, kenen kirjanjulkistamistilaisuuksia häiritä tai kenen puheenvuoroille buuata, Leitzinger pohtii.

Leitzinger sai listauksesta tiedon Keski-Suomen poliisilta.

Tutkija ei pelkää

 Vaikka nimilistauksen laatija on yksi epäilty väkivaltarikoksessa, ei Leitzinger myönnä pelkäävänsä.

– Ensireaktio oli imarteleva, sillä tutkijan suurin pelko on aina sama kuin ”turhilla julkkiksilla”; ettei kukaan piittaa. Toivon, että syyt ovat pikemminkin kirjallisia kuin se, että sattuu olemaan "rotupetturi". Onhan nykyisin jo tuhansia ei-eurooppalaisen kanssa seka-avioliitossa eläviä suomalaisia, joten ei kai se voi olla enää uusnatsipojillekaan mikään shokeeraava huomio.

– Lähinnä häpeän listan laatijan puolesta. Vaimoni on aina ihmetellyt, mitä ne puheet ulkomaalaisvihasta tai rasismista oikein ovat, kun ei hän koe koskaan joutuneensa sellaisesta johtuvan epäystävällisyyden kohteeksi.

Saa vain hymistellä?

Tutkija arvioi, etteivät asenteet ole koventuneet, mutta poliittinen korrektius on ajanut maahanmuuttokriitikot omiin oloihinsa.

– Kun hakkaraiset eivät saa enää höperehtiä rauhassa, ihan vapaasti omilla sanoillaan, turhan moni ajattelee, että ulkomaalaisasioissa saa vain hymistellä ja että niissä on jotain salattavaa.

– En usko, että asenteet olisivat koventuneet, mutta ne ovat ehkä kapseloituneet mätäpaiseiksi – maahanmuuttoa kaunistellut poliittinen korrektius on saanut vastapuolen maahanmuuttokriitikot eristäytymään omiin oloihinsa.

Vuodesta 1998 Ulkomaalaisvirastossa, nykyisessä Maahanmuuttovirastossa, työskennellyt mies tutkii Lähi-itää ja Keski-Aasiaa, mutta on väitellyt Suomen ulkomaalaispolitiikan historiasta ja tutkinut Suomeen muuttaneita sukuja, sveitsiläisistä juustontekijöistä ja kotiopettajattarista islaminuskoisiin tataareihin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .