Maahanmuuttajien ammatillista koulutusta tuetaan 20 miljoonalla eurolla

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi 20 miljoonaa euroa avustuksia maahanmuuttajien ammatilliseen koulutukseen. Avustuksilla on tarkoitus edistää maahanmuuttajataustaisten sekä maahan tulleiden turvapaikanhakijoiden nopeaa siirtymistä työmarkkinoille siirtymistä ja koulutuksen vahvistamista. Tavoitteena on yhdistää kielten opiskelua ammatillisen osaamisen kehittämiseen.

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen (kok.) mukaan koulutus ja työnteko ovat parasta kotiutumista uuteen kotimaahan. Ajatuksena on, että avustuksilla koulutuksen aloittaisi tänä vuonna 2 000 henkilöä.

Avustuksia myönnettiin 44 koulutuksen järjestäjälle. Oppilaitosmuotoiseen koulutukseen jaettiin 18,8 miljoonaa ja oppisopimusmuotoiseen koulutukseen 1,2 miljoonaa euroa. Esimerkiksi Jyväskylän koulutuskuntayhtymä sai yhteensä 650 000 euroa ja Äänekosken ammatillisen koulutuksen kuntayhtymä yhteensä 115 000 euroa.

Miljoona euroa jaetaan myöhemmin kuluvana vuonna.

Avustukset ovat osa maahanmuuttajien ammatillinen koulutus -ohjelmaa. Ohjelmassa tarjotaan maahanmuuttajalle esimerkiksi tutkintojen osia ammattisuomen tukitoimilla sekä muuta tarvittavaa tukea, jotta maahanmuuttaja pystyisi joko työllistymään suoraan tai suorittamaan tutkinnon muut osat näyttötutkintoina.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .