Maahanmuuttoon lähes puoli miljardia lisää rahaa

Hallitus ehdottaa lisätalousarvioesityksessään 452 miljoonan euron lisäystä maahanmuuttoon. Määrärahalisäykset pohjautuvat arvioon, jonka mukaan tänä vuonna Suomeen tulee noin 30?000 turvapaikanhakijaa. Arvion mukaan heistä noin 35 prosenttia saa myönteisen turvapaikkapäätöksen.

Esityksessä huomautetaan, että maahanmuuttajia ja turvapaikanhakijoita koskevat määrärahalisäykset perustuvat nopeasti muuttuneeseen tilanteeseen, ja ovat monelta osin vielä epävarmoja.

Lisätalousarvioesityksen yhteydessä eläkkeensaajien asumistukea ja lääkekorvauksia koskevat leikkaukset perutaan. Leikkausten perumisten takia hallitus ehdottaa, että sen sijaan säästettäisiin muun muassa Kansaneläkelaitoksen sosiaaliturvarahastojen toimintakuluista. Lisäksi joidenkin kärkihankkeiden määrärahoja lykätään.

Maahanmuuton lisäksi esityksessä ehdotetaan muiden muassa määrärahojen lisäystä puolustusmateriaalihankintoihin, aikuiskoulutukseen ja perusväylänpitoon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Valtiovarainministeriön tuore budjettiehdotus julkaistaan

Hallitus jatkaa kaksipäiväisiä koronaneuvotteluja Säätytalolla

Katiska-oikeudenkäynnissä käsitellään tänään Niko Ranta-ahon syytettä ex-puoliso Sofia Belorfin pahoinpitelystä

Heinolassa järvellä potkurivian vuoksi ajelehtinut alus ja sen matkustajat on saatu maihin

Hevonen vajosi mutaojaan, aasi ilmoitti huudoillaan kaverinsa hädästä

Marin A-studiossa: Karanteeni- ja testauslinjauksessa olisi kaivattu selvempää viestintää – "Kyse ei ole poliittisesta päätöksestä vaan viranomaispäätöksestä"

Korona tukahduttaa opiskelijabileet Jyväskylässä: tursajaiset siirtyvät, osa yökerhoista pysyy kiinni, eikä Kauppakadun Approkaan ole varma

Jyväskylä hakee 750 000 euron säästöjä muun muassa kirjastoista ja lasten liikunnasta – palveluja supistetaan, maksuja korotetaan ja henkilöstöä vähennetään

Murhan yrityksen kohteeksi joutunut Pekka Kataja palaa julkisuuteen ensi lauantaina – "Perunakuopasta pois"

Marin A-studiossa: Karanteeni- ja testauslinjauksessa olisi kaivattu selvempää viestintää – "Kyse ei ole poliittisesta päätöksestä vaan viranomaispäätöksestä"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.