Maahanmuuttovirasto lisää turvapaikanhakijoiden opastusta

Maahanmuuttovirasto lisää turvapaikanhakijoiden koulutusta entisestään. Turvapaikanhakijoita perehdytetään etenkin käyttäytymistapoihin. Myös muita koulutuksia aiotaan lisätä, kertoo tulosalueen johtaja Olli Snellman Maahanmuuttovirastosta.

– Käyttäytymissääntöihin on kiinnitetty aikaisemmin jo paljon huomiota. Meidän pitää parantaa, että viesti menee paremmin läpi. Vastaanottokeskuksissa ja niiden ulkopuolella pitää käyttäytyä hyvin ja ilman häiriöitä.

Turvapaikanhakijat saavat vastaanottokeskukseen saapuessaan suuren infopaketin, jossa käydään läpi perussääntöjä Suomen yhteiskunnasta. Lisäksi heidän kanssaan käydään läpi koulutusmateriaalia seksuaalisuudesta, terveydestä, tasa-arvosta, taloudesta ja ruuasta. Monikielistä koulutusmateriaalia on ollut koostamassa monta järjestöä, ja oppi annetaan kaikissa vastaanottokeskuksissa samojen ohjeiden mukaan. Snellman pitää olemassa olevaa oppimateriaalia erittäin laadukkaana.

Silti turvapaikanhakijoiden oppimateriaalin, videoiden ja koulutuksen määrää on päätetty lisätä. Tämä päätös tehtiin ennen Kempeleessä ilmennyttä raiskausepäilyä, mutta nyt toimitaan nopeutetulla aikataululla.

– Tällaisten asioiden paino-arvo on ollut korkea jo aikaisemminkin, mutta ehkä nyt se kirkastui entisestään.

Maahanmuuttovirastosta muistutetaan kuitenkin, että hyvästä neuvonnasta huolimatta joukosta voi aina löytyä joku, joka ei välitä säännöistä.

– Sisällön antamisessa ja koulutuksessa ei ole mielestäni epäonnistuttu. Pyrimme vielä parantamaan entisestään, Snellman lopettaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.