Maailman suurin Harlem Shake tehdään tänään Jyväskylän torilla

Onko pääsiäispyhinä hieman tylsää? Tänään on mahdollista tehdä jotain repäisevää, sillä Jyväskylän kauppatorille kaivataan tuhatmäärin osallistujia Harlem Shake -maailmanennätysvideon kuvauksiin.

Niille, jotka eivät vielä tiedä, kerrottakoon, että Harlem Shake -videossa tapahtuu seuraavaa: Ensin yksi ihminen joraa musiikin tahtiin noin kymmenen sekuntia. Sitten kuvaan rävähtää lauma hillittömästi sheikkaavia, usein hassusti pukeutuneita muita ihmisiä. Harlem Shake -videot ovat netissä yhä kuumaa hottia, ja jos maailmanennätykseen päästään, Jyväskylän videon näkee arviolta 20 miljoonaa ihmistä videopalvelu Youtubesta.

Tempauksen takana on epävirallinen joukko jääkiekkojoukkue JYPin kannattajia.

– Teemme videon nimenomaan Jypin kunniaksi. Toivomme, että ihmiset ottavat mukaansa JYP-rekvisiittaa kuten huiveja ja pipoja. Välttämätöntä se ei toki ole, mukaan saa liittyä sellaisena kuin on, mutta jotain hulvatonta on syytä ottaa mukaan jos haluaa, vaikka pupupuku tai muuta pääsiäismäistä, tähdentää Harlem Shake Jyväskylä -ryhmän puuhamies Hena Tappi.

Ensimmäiseksi joraajaksi on tulossa todellinen yllätysnimi.

– Hän on kaikille jyväskyläläisille tuttuakin tutumpi henkilö urheilupiireistä, mutta sovimme, ettei tempausta mainosteta hänen nimellään etukäteen, heittää Tappi.

Videon kuvaukset aloitetaan kello 13. Torilla ollaan väkeä vastassa jo kello 12, paikalla on oltava viimeistään 12.30.

– Kun paikalle saapuu yli tuhat henkeä, tarvitaan aikaa sijoittumisiin eri puolille toria. Video kuvataan maan päällä viidellä kameralla ja lisäksi helikopteri saapuu kuvaamaan koko tapahtuman ilmasta.

– Heko saadaan paikalle amerikkalaisen filmiteollisuuden rahalla, sillä he käyttävät pätkää Northern Nightmare -elokuvassa. Siitä on tulossa seuraava zombie-hitti kuulemma.

Video tarjoaa ilmaista näkyvyyttä sitä haluaville.

– Kaikille paikalle saapuville Jyväskylän kaupunginvaltuutetuille ja heidän puolisoilleen varataan paikka aivan ykkösjoraajaan vierestä. Tässä on aitioistuskelijoille mainio tilaisuus jalkautua kunnolla kansan joukkoon, Tappi hehkuttaa.

Harlem Shakesta on tulossa niin suuri, että se on jo lähes flash mob.

– Pääsiäiseksi kaupunkiin tulleet pääsevät näin hetkeksi eroon vaikkapa anoppilan pääsiäistunnelmasta. Tosin anoppikin on tervetullut mukaan. Uskon että saamme yli tuhat henkeä helposti paikalle, Tappi hekumoi.

Ksml.fi seuraa tilannetta torilla iltapäivällä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tamista tuli jääkiekkomerileijona, ilakoi Urheilulehti

Sekosivatko JYPin naiset? Eivät – he harlem sheikkasivat

Harlem Shake rävähti keskellä Jyväskylää