Maalaislääkäri sai tarpeekseen: "Uusi lääkäriliitto perustettava"

Saarijärveläinen maalaislääkäri Tapani Kiminkinen vaatii lauantain Keskisuomalaisessa, että julkisen toimialan lääkärit perustaisivat oman, eetisin perustein toimivan ammattiliittonsa.

Kiminkinen kritisoi erityisesti tapaa, jossa terveydenhoitoalan yritysten kustannusten pienentäminen tapahtuu muun muassa verosuunnittelulla.

– Kun puhutaan veroista, ei tässä yhteydessä tarkoiteta henkilökunnan itsensä ja yritysten maksamia yhteisöveroja. Kyse on konsernien liikevoiton verottamisesta.

– Meillä ei ole varaa äyskäröidä näitä hiellä ja vaivalla ansaittuja rahoja veroparatiiseihin turhuuden markkinoille, Kiminkinen kirjoittaa.

Esimerkiksi Helsingin Sanomat kertoi tiistaina, että terveyspalveluyritys Attendon varoja on siirretty pääosin Suomesta ja Ruotsista neljän viime vuoden aikana noin 110 miljoonaa euroa Luxemburgiin ja sieltä edelleen muihin veroparatiiseihin.

– Lääkäriliiton toiminnanjohtaja näyttää keksivän aina jotakin myönteistä kommentoitavaa kerrotusta toiminnasta. Toivon, että julkisen toimialan lääkärit perustavat oman liittonsa lääkäritoimen ammatti- ja yhteiskuntaeettiselle perustalle, millä se alkujaan jykevästi lepäsi, Kiminkinen sanoo.

Lue koko lääkäri Kiminkisen teksti tästä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

A niin kuin Attendo e niin kuin etiikka