Maamerkin pitää säilyä arkkitehtikilpailussa – Miltonin pihapiiriin rakennetaan uusi asuinkerrostalo Jyväskylässä

Jyväskylän keskustan yhden maamerkin, Miltonin talon, pihapiirin lisärakentamisesta käydään arkkitehtikilpailu kutsukilpailuna. As Oy Hannikaisenkatu 27–29 järjestää kilpailun yhteistyössä AT Hannikaisenkatu Oy:n ja kaupungin kanssa.

AT Hannikaisenkatu on rakennuttajayhtiö, jonka toimitusjohtaja on Järvi-Suomen Asunnot Oy:n toimitusjohtaja Tomi Nieminen.

– Kohde on mielenkiintoinen, ja itse näen sen tietynlaisena jatkeena Reimarille, Nieminen sanoi.

Arkkitehtikilpailu ratkeaa vasta loppuvuonna tai ensi vuoden alussa, sitten alue on kaavoitettava, eli vielä menee aikaa ennen kuin rakentaminen voi alkaa. Kaupungin rooli kilpailussa on olla mukana kilpailutöiden arvioinnissa.

Kilpailulla haetaan laadukasta, innovatiivista ja monipuolista asumisen täydennysrakentamista Jyväskylän ydinkeskustaan. Voittajaehdotus on pohjana asemakaavamuutokselle.

– Yhtenä reunaehtona on myös Miltonin talon aseman säilyminen maamerkkinä, sitä ei saa häivyttää. Rakennusoikeutta täydennysrakentamiskohteeseen on ajateltu noin 5 000 neliön verran, asemakaava-arkkitehti Nana Pentti sanoi.

Kilpailijoiden tarkoituksena on ratkaista myös pysäköintiin liittyvät kysymykset sekä luoda ratkaisuja, joilla piha-alueista saadaan viihtyisä ja vihreä keskusta-alueen kaupunkipihan.

Kilpailuun kutsutut neljä arkkitehtitoimistoa ovat Aarti Ollila Ristola Arkkitehdit Oy, Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy, Arkkitehtipalvelu Oy sekä Huttunen-Lipasti-Pakkanen Oy.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .