Maasto leimahteli aurinkoisessa säässä

Kuiva maa leimahteli lauantaina eri puolilla Suomea, ja palomiehet joutuivat sammuttamaan lukuisia maastopaloja. Palot jäivät enimmäkseen pieniksi ja vahingot vähäisiksi.

Suurin osa paloista levisi roskien poltosta, mutta myös salama ja hätäraketti aiheuttivat tulipaloja.

Uhkaavin palo syttyi Vilppulassa Pirkanmaalla, missä kaksi kesämökkiä oli jäädä liekkien saaliiksi, kun niiden välissä olevassa maastossa syttyi tulipalo. Pelastuslaitos sai kuitenkin rajattua tulen niin, että mökit säästyivät.

Muuntajaan lyönyt salama sytytti maastopalon Somerolla Pohjois-Pohjanmaalla illan suussa noin kello kuuden aikaan. Maastoa ehti palaa noin hehtaari.

Jo lauantain vastaisena yönä sattui myös vähän poikkeuksellisempi palo, kun hätäraketti sytytti kulon Uudessakaupungissa. Merivartioston mukaan raketti oli ammuttu ilkivaltaisesti ja se myös ehti aiheuttaa melko mittavan etsintäoperaation.

Jyväskylän Köhniöllä paloi noin hehtaari metsän aluskasvillisuutta. Pyhäjärvellä Pohjois-Pohjanmaalla taas paloi pari hehtaaria taimikkoa. Tuli pääsi irti, kun omakotitalon pihalla poltettiin sanomalehtiä. Savossa Heinävedellä paloi puolisentoista hehtaaria rantamännikköä, ja Pielavedellä kulottajilta karannut tuli turmeli maastoa pari hehtaaria.

Mikkelissä ihmeteltiin tovi paksua savua, jota työntyi ilmoille Metsä-Sairilan kaatopaikalta. Palokunnan mukaan jätteet kytivät pienellä alueella ja savu johtui pääosin palavista muoveista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.