Maastopalo Kannonkoskella saatu hallintaan, jälkisammutustyöt jatkuvat pitkälle aamuyöhön

Kannonkoskella torstaina iltapäivällä syttynyt maastopalo on saatu hallintaan, eikä palo leviä enää, kertoo Keski-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Antti Hyvönen. Jälkisammutustyöt jatkuvat Hyvösen mukaan alueella pitkälle aamuyöhön.

Henkilö- ja kiinteistövahingoilta vältyttiin.

– Palo on rajattu ja nyt sitä lähdetään reunoilta ahdistamaan. Paikalla on vielä noin 30 henkilöä ja ainakin kahdeksan yksikköä viipyy täällä pitkälle iltaan, Hyvönen kertoi torstaina kello 21.

Palopaikkaa tiedusteltiin pitkään

Kannonkosken Mannilankylässä paloi torstaina arviolta vajaat neljä hehtaaria maastoa. Pelastuslaitos sai tiedon keskisuuresta palosta kello 15 torstaina iltapäivällä, mutta sammutustöihin päästiin vasta reilusti myöhemmin, sillä palopaikkaa jouduttiin etsimään savuhavaintojen perusteella. Kello 17 pelastuslaitos nosti palon suuruusluokitusta keskisuuresta suureksi.

Sammuttamista hidastivat myös vaikeakulkuinen maasto, voimakas tuuli sekä palopaikan syrjäinen sijainti. Hyvösen mukaan sammuttaminen kesti pitkään myös siksi, että lisää sammutusvettä ei ollut saatavissa palopaikan läheltä, vaan vettä jouduttiin ajamaan säiliöautolla kauempaa.

Syttymissyytä ei tiedetä

Hyvösen mukaan sammuttamassa oli yhteensä 12 yksikköä Kannonkoskelta, Karstulasta, Kivijärveltä, Saarijärveltä, Viitasaarelta ja Äänekoskelta. Niistä suurin osa pääsee palaamaan illan aikana asemille, mutta osa yksiköistä jää jatkamaan jälkisammutustöitä.

Palon syttymissyytä ei Hyvösen mukaan pystytä tässä vaiheessa arvioimaan.

– Kun pääsimme paikalle, palo oli kerennyt niin suureksi, että syitä on hyvin vaikea arvioida.

Palo roihusi Kannonkoskella Pudasjärven eteläpuolella ja eteni kohti Tunturinvuorta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .