Maastopaloa syrjäisellä hakkuuaukealla Pienen Humalajärven lähistöllä sammutettiin tuntikausia – ensimmäiset tunnit pelastuslaitos kantoi letkuja metsään

Jyväskylässä Pienen Humalajärven länsipuolella syttyi maanantaina maastopalo, jota sammutettiin tuntikausia. Keski-Suomen pelastuslaitos sai tiedon palosta kello 15.20 kulokoneelta. Palo levisi kolmion muotoiselle, noin hehtaarin kokoiselle alalle.

Maastopalo rätisi kivikkoisella hakkuuaukealla, mutta lähistölle ei vienyt autotietä, jota pitkin pelastuslaitos olisi päässyt nopeasti paikalle. Päivystävä palomestari kertoi kello 17.20, että sammutustyöt olivat vasta alkamassa.

Illalla kahdeksan aikaan pelastuslaitokselta arvioitiin, että palopesäkkeitä sammutetaan pitkälle yöhön.

Palo ehti levitä hakkuuaukean läheiseen metsään, mutta rakennuksia lähistöllä ei ollut.

Varsinaisesta syttymissyystä ei ole varmuutta, mutta paikalla oli ollut metsäkone, jonka kipinästä palo saattoi syttyä. Metsäkone auttoi pelastuslaitosta vetämään letkuja metsän läpi palopaikalle.

Pelastuslaitoksella oli myös käytössään mönkijöitä, joilla sammutuskalustoa saatiin vietyä lähemmäksi palopaikkaa. Päivystävän palomestarin mukaan myös Rajavartioston sammutuskopteri oli sammutustöissä apuna.

Maasto on tällä hetkellä erittäin kuivaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.