Maininta suolasta maidossa voi hämmentää kuluttajaa

Uusi tapa merkitä suolapitoisuus elintarvikkeeseen saattaa hämmentää kuluttajia, arvellaan Elintarviketeollisuusliitosta. Pakkausmerkinnät ovat uudistumassa jouluun 2014 mennessä.

Jatkossa elintarvikkeen suolapitoisuuteen sisältyy myös luontainen natrium. Ennen kuluttaja on saanut tiedon vain lisätystä natriumkloridista.

Lainsäädäntöjohtaja Marleena Tanhuanpään mielestä muutos on iso asia kuluttajan kannalta. Ihmisiä saattaa kuitenkin ihmetyttää, kun suolattomaksi miellettyjen tuotteiden ravintoaineissa onkin merkintä suolapitoisuudesta.

- Maidossa on natriumia, kaurahiutaleissa on natriumia. Se tulee varmasti aiheuttamaan alkuun hämmennystä, hän sanoo.

Maitoon ei kuitenkaan lisätä jatkossakaan suolaa, Tanhuanpää rauhoittelee. Maidon oman suolan, kuten monen muun ruoan ainesosan olemassaolo vain merkitään paremmin.

EU-asetuksen myötä esimerkiksi allergeenejä korostetaan eri fontilla tai taustavärillä. Lisäksi pakkausmerkinnät täytyy kirjoittaa riittävän isoin kirjaimin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Mänttä-Vilppulan kohutun lentokenttähankkeen sopimus herättää paljon kysymyksiä: "Ei tunnu olevan oikein päätä eikä häntää"

Kohu Mänttä-Vilppulan rakennushankkeesta ei näytä hätkäyttävän Tahkolla ja Luumäellä – "Ei ole ilmennyt mitään sellaista, mistä pitäisi olla huolestunut"

Kommentti: Repimisestä rakentamiseen

Kyyjärveläisen Ilpo Sääksjärven elämä on muuttumassa irtisanomisen seurauksena – "Olen miettinyt, millä tavalla työnantaja valitsee irtisanottavat"

Henkilöauto päätyi yöllä ojaan Saarijärvellä – kuljettajaa ei löydetty

Yön uutiskooste: Oslossa ylipistosairaalan työntekijällä on todettu koronavirustartunta, Wall Streetilla heikoin viikko sitten vuoden 2008 finanssikriisin

Opettajankoulutukseen hakeville on tänä vuonna ensimmäistä kertaa yhteinen soveltuvuuskoe – “Sukupuoli ei ole arviointikriteeri”

Ajatustyössä täytyy osata sanoa ei – keskitytkö oikeisiin asioihin?

Tiesitkö, että ilman karkauspäivää talvi osuisi ennen pitkää heinäkuulle? – Säynätsalolainen Hanne Hytönen täyttää tänään sekä 36 että 9 vuotta

Uutissuomalainen: Kaksi viidestä kannattaa alaikäisten turvapaikanhakijoiden ottamista Kreikan pakolaisleireiltä – kolmasosa vastustaa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.