Maitokiellolle ei heru ymmärrystä – "Maitovastaisuudella varmistellaan jälkikasvulle tekohampaat"

Suomalaisilta ei riitä ymmärrystä suuntaukselle, jossa osa nykyvanhemmista ei anna lapsilleen lehmänmaitoa.

Tieto käy ilmi Keskisuomalaisen kyselystä, jonka mukaan valtaosa suomalaisista antaa yhä lapsilleen lehmänmaitoa. Vain kaksitoista prosenttia Keskisuomalaisen lukijoista ei anna lapselleen lehmänmaitoa.

Keskisuomalainen kertoi lauantaina, että osa pienten lasten vanhemmista pohtii, antaako lapselleen imetyksen jälkeen lainkaan lehmänmaitoa. Maitoa pelätään muun muassa diabeteksen tai ylipainon pelossa.

Syyt lehmänmaidon välttelyyn voivat olla myös ekologisia.

– Maitovastaisuudessa luultavasti varmistellaan myös sitä, että jälkikasvulla on vanhemmalla iällä tekohampaat, nimimerkki HaMi kirjoittaa kyselyn yhteydessä.

Suuri osa lukijoista ei usko lehmänmaidon haitallisiin terveysvaikutuksiin.

– Lopetin maidon juonnin sekä kaikkien maitotuotteiden käytön vuoden ikäisenä eli 68 vuotta sitten. Maidottomuudesta huolimatta minulla on ykköstyypin diabetes sekä runsas ylipaino, eli se niistä peloista, nimimerkki AKa kirjoittaa.

– Aikoina jolloin kaikki joivat maitoa, diabetes, allergiat ja läskistyneet lapset olivat, miltei tuntemattomia ilmiöitä, täällä korpisuomessa, halkomies lisää.

Osa lukijoista ei myöskään usko maidon lihottavuuteen.

– Tuskin lapset lihovat maidolla: kyllä se on karkki, roskaruoka, jatkuva välipalojen napostelu (+ ei oikean ruuan syönti, kun sitten ei ole nälkä) ja olematon liikunta, Fillarilla kirjoittaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Osa nykyvanhemmista kieltää lapsiltaan maidon: Pelkona sairaus tai ylipaino