Maksamattomat puhelinlaskut lisääntyivät rajusti

Puhelin-, tiedonsiirto- ja polttoainelaskut tuottavat ongelmia yhä useammille. Suomen Asiakastieto Oy:n tuoreen tilaston mukaan juuri näiden maksuhäiriöt kasvoivat eniten viime vuonna.

Vuodesta 2011 maksuhäiriöiden määrä puhelin-, tiedonsiirto- ja polttoainelaskussa peräti kaksinkertaistui.

Viime vuonna maksuhäiriömerkintöjä sai 257 000 kuluttajaa eli 11 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Häiriöitä on nyt ennätysmäärä. Viimeksi näin paljon maksuhäiriöitä oli vuonna 1998.

Yhteensä kuluttajille kertyi 1,7 miljoonaa uutta maksuhäiriömerkintää eli keskimäärin seitsemän jokaiselle vuoden kuluessa rekisteriin päätyneelle. Osalla rekisteröidyistä häiriömerkintöjä on vain yksi, mutta joillekin niitä voi kertyä useita satoja, Asiakastieto kertoo.

Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietorekisterissä on jo 346 000 kuluttajaa. Suurimmalla osalla heistä tuorein merkintä on alle vuoden vanha eli uuden merkinnän riski on erittäin korkea.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Poliisi: Mielenosoituksiin osallistui Pohjoismaisen vastarintaliikkeen toiminnassa olevia henkilöitä, kuva- ja videomateriaalia käydään läpi

Linnan juhlia seurattiin aiempaa enemmän verkossa – tv-lähetyksillä yhteensä kolme miljoonaa katsojaa

Keskustan varapuheenjohtaja kertoo, että hallitus on kipuillut alusta alkaen – "Vahvaa luottamusta ei ole pystytty rakentamaan"

Tuhannet yhdistävät lukion ja ulkomaat – Jyväskylässä opiskelijoita hemmotellaan maksuttomalla opintojaksolla eri puolilla Eurooppaa

Puhemies Vanhanen Ylen Ykkösaamussa: Keskustelu uusista vaaleista hallituskriisin yhteydessä ylitse kaiken suhteellisuuden

Eurojackpotin päävoitto pelattiin Janakkalassa

Suomalaisoperaattorit luottavat Huawein tekniikkaan – ”todisteita Huawein laitteisiin liittyvistä tietoturvariskeistä ei ole esitetty”

Ihminen jäi junan alle Jyväskylässä – rataliikenne Jyväskylän ja Jämsän välillä jatkuu

Yön uutiskooste: Puolueet vastaavat tänään Antti Rinteen kysymyksiin, itsenäisyyspäivän mielenosoitusten kiinniotetuista suurin osa päästetty vapaaksi, Ericssonille miljardisakot

Kirjailija Hannele Huovi vei Linnaan erikoisia terveisiä – "Etiketti on tärkeää, karhutkin sen tietävät"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.