"Maksetaan sakko pois" – Hakkarainen ei aio valittaa hovioikeuden tuomiosta

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps.) ei aio valittaa Helsingin hovioikeuden perjantaisesta tuomiosta.

– En valita. Maksetaan sakko pois. Onneksi tämä loppuu nyt, toista vuotta tätä kestikin, Hakkarainen kommentoi tuomiota Keskisuomalaiselle.

Hovioikeus kovensi Hakkaraisen rangaistuksen seksuaalisesta ahdistelusta ja pahoinpitelystä 45 päiväsakosta 80 päiväsakkoon. Hakkaraisen tuloilla sakkorangaistuksesta tulee maksettavaa 5 440 euroa. Tuomio tuli siitä, että Hakkarainen otti eduskunnan pikkujouluissa toisesta perussuomalaisten kansanedustajasta, Veera Ruohosta, kuristusotteen. Hakkaraisen itsensä mielestä kyseessä oli vain tavallista tukevampi hali, "karhunhalaus".

 

Hakkarainen kertoo, että tuomio ei vaikuta hänen vaalikampanjointiinsa. Hakkarainen pyrkii uusintamaan paikkansa eduskuntavaaleissa.

– Huomenna jatketaan pohjoisessa Keski-Suomessa, Hakkarainen vakuuttaa. Hänen mukaansa nyt tuomiolla ollut tapaus ei ole tullut vastaan vaalikentillä eikä siitä ole häneltä kysytty vaalitilaisuuksissa.

Hakkarainen nousi jo aiemmin tällä viikolla jälleen valtakunnan otsikoihin, kun hänen uutisoitiin teipanneen autoonsa maahanmuuttajia halventaviksi koetut iskulauseet. Lauseet kuuluivat "Matu, mistä tulet? Sinne menet!" ja "Turvapaikkaturistit ulos joka ukko". Hakkarainen selitti, että "matu" viittasi maaseudun tulevaisuuteen. Tavallisemmin matu on ymmärretty tarkoittavan haukkumasanana "maahantunkeutujaa", halventavaa nimitystä turvapaikanhakijasta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .