Maksupalvelulaki uudistuu: Ei enää lisämaksua Visalla tai Mastercardilla maksamisesta

Lain myötä lisämaksua ei enää saisi periä, kun kuluttaja käyttää maksamiseen tavallisimpia pankki- ja luottokortteja eli Visaa ja MasterCardia.

Uuden maksupalvelulain myötä lisämaksua ei enää saisi periä, kun kuluttaja käyttää maksamiseen tavallisimpia pankki- ja luottokortteja eli Visaa ja MasterCardia. Oikeusministeriön työryhmä on saanut valmiiksi ehdotuksensa maksupalvelulain uudistamiseksi EU:n uuden maksupalveludirektiivin mukaiseksi.

Direktiivi koskee muun muassa kortilla, verkkopankissa ja puhelimella tehtäviä maksuja. Uuden direktiivin mukaisia maksupalveluja ovat myös muiden kuin maksutilejä pitävien palveluntarjoajien tarjoamat maksutoimeksiantopalvelut ja tilitietopalvelut.

Uudistuksen jälkeen asiakas voisi esimerkiksi tehdä tilisiirron pankkitililtään tai saada tilitietoja pankkitileistään muun palveluntarjoajan kuin tiliä pitävän pankin välityksellä.

Laissa säädetty maksupalvelun käyttäjän huolimattomuuteen perustuva vastuu rajoitettaisiin jatkossa enintään 50 euroon tilanteissa, joissa maksuvälinettä, esimerkiksi luottokorttia, on käytetty oikeudettomasti. Nykyisin vastaava summa on 150 euroa.

Direktiivi on pääosin pantava täytäntöön jäsenmaissa viimeistään 13. tammikuuta ensi vuonna. Tavoitteena on lisätä kilpailua sekä parantaa maksamisen turvallisuutta ja kuluttajansuojaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.