Makujen Keski-Suomi -valokuvakilpailun finalistit ovat selvillä – Nyt voit äänestää omaa suosikkiasi

Keskisuomalaisen, Yle Jyväskylän, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Keski-Suomen liiton Makujen Keski-Suomi -valokuvakilpailun huipennus lähestyy. Valokuvia yleisöltä kerättiin 4. huhtikuuta saakka ja kuvat julkaistiin Instagramissa ja Twitterissä.

Nyt kilpailun tuomaristo on esikatsellut kuvat ja valinnut 10 finalistia, joista yleisö voi äänestää omaa suosikkiaan kilpailun voittajaksi. Äänestys on käynnissä samaan aikaan sekä Keskisuomalaisen että Yle Jyväskylän verkkosivuilla. Yleisöäänestys jatkuu 17. huhtikuuta saakka.

Kilpailuun toivottiin oivaltavia, hauskoja, juhlavia, arkisia ja persoonallisia valokuvia, joiden aiheena on keskisuomalainen ruoka. Tuomariston valitsemista finalistikuvista puolet liittyy kalan syömiseen tavalla tai toisella. Edustettuna ovat myös leivonnaiset, kuten hapanjuurileipä sekä kesäpäivän torttu. Myös kesäiset marjat ja kasvikset näkyvät otannassa.

Yleisöäänestyksen voittaja sekä tuomariston parhaaksi valitsema valokuva paljastetaan ruoka-aiheisessa tapahtumassa Keski-Suomen päivänä 18.4.2019. Voittajat julkistetaan myös Ylen ja Keskisuomalaisen verkkosivuilla.

Lisäksi valokuvakilpailun tuomariston parhaaksi valitseman kuvan kuvaaja kutsutaan Makujen Keski-Suomi -kokkikilpailun tuomariston jäseneksi.

Voittaneiden kuvien ottajat palkitaan ravintola­lahjakorteilla. Äänestäjien kesken arvotaan tuotepalkintoja.

Katso kuvat alta ja äänestä suosikkiasi täällä!

Kuva 1: Kesäkeitto on hyvää kotiruokaa. Kuva: Jaana Hirsjärvi

Kuva 2: Viimeiset pannulla. Muikkuja Keski-Suomesta. Kuva: Jaana Hirsjärvi

Kuva 3: Kalanpaistoa kodassa. Kuva: Janne Juvonen

Kuva 4: Tuore kalakeitto maistuu pilkkireissulla. Kuva: Janne Juvonen

Kuva 5: "4.4.2019 kello 6.30. Aurinko nousee Hauhonselältä. Syön mustikkapuuroni siniseltä savilautaselta, sinisellä lusikalla ja hymyilen sinistä hymyä", Lahja Kallinen kertoo kuvastaan. Kuva: Lahja Kallinen

Kuva 6: Leipää ja kalaa, maakunnan makuja. Kuva: Senja Lankinen

Kuva 7: Lahna läheltä pyydettynä, savustettuna, lämpimänä nautittu. Menee geeniperimänä sumialaiseen lounaspöytään. Syödään samantien. Kuva: Päivikki Linna

Kuva 8: "Tein kesäisen tortun nimipäivänäni 15. elokuuta, kun siskoni pyörähti kahvilla. Päälliset löytyivät omalta pihaltamme, kruununa kesän viimeinen ja ainoa pieni puutarhamansikka", Marjatta Nevalainen kertoo kuvastaan. Kuva: Marjatta Nevalainen

Kuva 9: Juurella. Yksinkertaista, mutta silti niin parasta. Vehnän ja speltin yhdistelmä leivässä toimii aina, kertoo kuvaaja Anni Turkki kuvastaan. Kuva: Anni Turkki

Kuva 10: Muikkukukot ruistaikinalla. "Kuoritaikina on valmistettu juurileivonnalla Lievestuoreen myllyn jauhoista. Täytteeenä on H-Lihapalvelut Ky:n lihat ja Konneveden muikut. Eli todella paikalliset raaka-aineet", kertoo kuvaaja Jarko Äijänen. Kuva: Jarko Äijänen

Äänestä suosikkiasi täällä!

#makujenkeskisuomi

Kilpailun säännöt

Lukijoilta pyydettiin valokuvia, jotka kuvaavat keskisuomalaista ruokaa. Kuva piti jakaa julkisesti Instagramissa tai Twitterissä aihetunnisteella #makujenkeskisuomi.

Tuomariston valitsemat 10 parasta kuvaa jatkoivat yleisöäänestykseen. Yleisöäänestys järjestetään samanaikaisesti Keskisuomalaisen ja Yle Jyväskylän verkkosivuilla, joissa parhaat kuvat myös julkaistaan.

Kilpailun järjestäjät eivät muokkaa kuvia, muuta niiden sisältöä tai rajausta ilman kuvaajan lupaa. Kuvien tekijänoikeudet säilyvät kuvaajalla.

Valokuvakilpailun tuomariston parhaaksi valitseman kuvan kuvaaja kutsutaan Makujen Keski-Suomi -kokkikilpailun tuomariston jäseneksi. Mikäli kuvaaja ei voi tai halua toimia tuomariston jäsenenä, tehtävään voidaan kutsua finalistien joukosta myös joku toinen henkilö.

Yleisöäänestyksen voittaja ja tuomariston parhaaksi valitsema valokuva paljastetaan ruoka-aiheisessa tapahtumassa Keski-Suomen päivänä 18.4.2019. Kuvaajat palkitaan ravintola Harmoonin lahjakorteilla. Äänestäjien kesken arvotaan tuotepalkintoja.

Kilpailun tuomaristona toimivat Keski-Suomen valokuvataiteen läänintaiteilija Marko Hämäläinen, kuvatuottaja Hanna Marjanen Keskisuomalaisesta ja mediatoimittaja Niko Mannonen YLE Jyväskylästä.

Kilpailun järjestävät Jyväskylän ammattikorkeakoulu/Ruokaketjun koordinaatiohanke Keko 2, Keskisuomalainen, Keski-Suomen liitto ja Yle Jyväskylä.

Kilpailun säännöt ovat luettavissa myös Keski-Suomen liiton verkkosivuilta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.