Malmin nainen: Pohjois-Savon nainen oli tarkoitus saada vapaaksi rikosepäilyistä puhumalla Aarniosta

Naisen mukaan rahakuorten tuloa ei voinut estää edes postiluukkua tukkimalla.

Malmin nainen eli Mari Romano sanoo kertoneensa aikanaan kuulustelukertomuksensa sillä ajatuksella, että saisi Pohjois-Savon naisen eli Seija Kortekallion vapaaksi huumerikosepäilyistä. Hän kertoo saaneensa sen käsityksen, että vastineeksi hänen pitäisi puhua jotain Helsingin huumepoliisin ex-päälliköstä Jari Aarniosta. Aarnio-oikeudenkäynnissä on käsitelty Malmin naisen kuulustelukertomusten hyödyntämiskieltovaatimusta.

Malmin naisen mukaan hänelle tarjottiin useita kertoja todistajansuojeluohjelmaa. Hän ei osannut tarkemmin kertoa tarjouksen esittäjää, mutta sanoi olleensa tekemisissä käytännössä vain kuulustelijansa kanssa. Kuulustelija oli myös kertonut hänelle, että United Brotherhoodin ex-pomolle Keijo Vilhuselle oli tarjottu todistajansuojelua.

– (Kuulustelija) kertoi Vilhusen harkitsevan ja sanoi, että luultavasti Vilhunen ottaa tarjouksen vastaan.

Romanon puolustus vaatii koko kuulustelukertomusta hyödyntämiskieltoon, mitä syyttäjä vastustaa. Kuulustelijana toiminut poliisi on sittemmin tuomittu virkavelvollisuuden rikkomisesta. Jo aiemmin on todettu, että hän lähetti naiselle hempeitä viestejä, osti muun muassa skootterin, antoi rahaa ja vei naisen kuulusteluihin parin Irish coffee -drinkin jälkeen.

Naista kuultiin Helsingin hovioikeudessa jo aamupäivällä, ja kuulemista jatkettiin iltapäivällä.

"Avustaja kännissä jo rautatieasemalla"

Romano kertoo jossain vaiheessa jopa pyrkineensä estämään keskusrikospoliisin kuulustelijaa, jotta tämä ei saisi rahaa annettua. Hänen mukaansa postiluukkua ei voinut tukkia niin tiukkaan, etteikö poliisi olisi saanut rahakuoria läpi.

– En halunnut, että jotkut väärät ihmiset näkevät hänen pyörivän joka päivä siellä mun pihalla.

Naisen mukaan hän sai poliisilta myös iPhonen. Koska nainen tai hänen lapsensa eivät halunneet puhelinta, hän kertoo lahjoittaneensa sen Kambodzhaan. Tämän jälkeen poliisi osti Romanon mukaan hänelle vielä uuden puhelimen.

Romano kertoo, että poliisi kävi hänelle ainakin kerran kuussa kaupassa noin vuoden ajan.

– Kyllä mä laitoin kärryt täyteen, että oli se ainakin 400 euron verran. Joulut ja syntymäpäivät olivat sitten tietysti vielä erikseen.

Nainen kertoi, että hänet kutsuttiin myös Kouvolaan kuulusteluihin. Tänne hänen asianajajansa saapui Romanon mukaan täydessä humalassa. Asianajajaliiton valvontalautakunta on todennut asianajan olleen krapulassa ja juoneen yhden oluen ravintolassa ja lisäksi olutta kuulustelun loppupuolella.

– (Asianajaja) oli mua vastassa siellä rautatieasemalla ihan kännissä. Ärsyttää, kun täällä puhutaan krapulasta. Se on ihan eri asia kuin olla ihan tuubassa, Romano sanoi.

Syyttäjä yritti myös kysellä, vaikuttaisiko asianajajan päihtymystila jollain tapaa itse kertomukseen.

– Tietysti kun nopeasti halusin ulos sieltä ja viedä asianajajan pois törttöilemästä.

Romanon mukaan asianajaja myös altisti itsensä käytöksellään ja puheillaan siihen, että KRP voisi mahdollisesti kiristää tätä.

Niin sanottuihin Irish coffee -kuulusteluihin Romano kertoo tulleensa viedyksi yllättäen. Keskusteluja jatkettiin vielä kymmenen jälkeen. Asianajaja yritti tiedustella, kysyttiinkö Romanolta suostumusta myöhäisiin kuulusteluihin.

– Onko sillä väliä, miten kysytään. Kun aina on suostuttava kuitenkin, Romano sanoi.

Tämän jälkeen kuulustelija kysyi, olivatko vaihtoehdot putkaan.

Tähän Romano vastasi myöntävästi.

Käräjillä Romanon katsottiin vastanneen huumekontakteista Hollannissa ja myös huumeiden levityksestä. Hänet tuomittiin Aarnion rikoskumppanina 3 vuoden ja 2 kuukauden vankeuteen. Sekä Aarnio että Romano kiistävät syyllistyneensä rikoksiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Malmin naista kuulustellut skootteripoliisi: Asianajaja oli hilpeällä tuulella – "kielsin laulamasta kuulustelussa"

Malmin nainen: Kuulustelija toi tutkintavankeuteen "röökiä kartsatolkulla" ja maksoi äidin kukat

Malmin naisen puolustus haluaa koko esitutkintakertomuksen hyödyntämiskieltoon Jari Aarnion huumejutussa

Uusimmat

Kotimaa

Osa ilman opiskelupaikkaa jääneistä nuorista kiinnostuneita jatko-ohjauspalvelusta – korkeakoulupaikan saa vain kolmasosa

Nyt puhuu Jyväskylän vankilassa pitkää rangaistusta suorittava Markus: "Minusta vaarallisempia ovat sellaiset ihmiset, jotka eivät ole vielä tehneet virheitä"

Evakuoidulle sataa apua, mutta vakuutusyhtiöt ovat olleet vaitonaisia – "En tiedä miten pitkään ja missä voin majoittua"

Yön uutiskooste: MV-julkaisun rikoksista tuomio tänään – Ehdottomaan vankeuteen tuomittu Ilja Janitskin kuoli alkuvuodesta

Kymmenet tuhannet kiinteistöt eivät vieläkään täytä "paskalain" vaatimuksia – Valvontaa tehdään lähinnä naapurien valitusten perusteella

Järvinäköaloja, modernia teknologiaa, elinkautisvankeja, eikä todellisia naapureita – Kuvasarja kertoo: tällainen on Jyväskylän uusi vankila

MV-julkaisua koskeva hovituomio annetaan tänään – käräjäoikeuden mukaan kirjoituksilla ei ollut sananvapauden näkökulmasta mitään julkista intressiä

MTV: Itsemurhien määrä yli kaksinkertaistui Keski-Suomessa ja Jyväskylässä koronakevään aikana

Kirri-Tikkakoski moottoritien rakennustyöt siirtävät Nelostien liikenteen rinnakkaistielle elokuussa – tie Puuppolan ja Vehniän välillä suljetaan kokonaan

Palokan suurpalo: Kotinsa menettäneille löydyttävä kymmeniä asuntoja – "Monella jäi puhelinkin taloon"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.