Maneesihanke hyytyi Konginkankaalla – ely-keskus hylkäsi tukihakemuksen

Äänekosken Konginkankaalle valmisteltu maneesihanke tuli tiensä päähän, kun Keski-Suomen ely-keskus hylkäsi investointitukihakemuksen. Äänekosken kaupunki tyytyy ely-keskuksen päätökseen asiassa ja hankkeen valmistelu on kaupungin osalta päättynyt.

Monitoimimaneesia on valmisteltu jo parin vuoden ajana. Sen oli määrä laajentaa olemassa olevaa hevosurheilukeskusta. Äänekosken kaupunki haki Keski-Suomen ely-keskuksesta yleishyödyllisiin investointeihin saatavissa olevaa tukea, mutta ely-keskus vhylkäsi hakemuksen viime viikolla.

Hylkäämisen perusteluna on, että suunniteltu maneesihanke saattaisi vääristää hevosalan toimijoiden välistä kilpailutilannetta, kun hyöty kohdistuisi suoraan kilpailulle elinkeinoalalle.

Lausuntokierroksen perusteella monella Keski-Suomen ja lähialueen hevosalan yrittäjällä oli ollut huoli siitä, miten hanke vaikuttaisi heidän asiakasmääriinsä ja tulevaisuuden näkymiinsä.

Jos jokin yritys, yhdistys tai muu toimija tulevaisuudessa ryhtyy valmistelemaan maneesia Äänekosken alueelle, kaupunki ratkaisee erikseen, voiko se olla jotenkin mukana hankkeessa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .