Mannerheimintie suljetaan ja Kauppatori ammottaa tyhjyyttään – Putinin vierailu vaikuttaa Helsingin liikenteeseen laajalti

Liikenteessä on tänään katkoksia Helsingin keskustassa sekä keskustan ja Helsinki-Vantaan lentoaseman välisillä teillä, kun Venäjän presidentti Vladimir Putin saapuu Suomeen. Poliisi neuvoo välttämään yksityisautoilua Helsingin keskustassa ja varaamaan aikaa siirtymisiin.

Myös joukkoliikenteessä on odotettavissa poikkeusreittejä ja viivästyksiä, poliisi kertoo. Helsingin Seudun Liikenteen (HSL) mukaan viivästyksiä on erityisesti puolesta päivästä eteenpäin ja pääkaupunkiseudulla matkustavien kannattaa suosia metroa ja lähijunia.

Keskustassa puolen päivän jälkeen Mannerheimintie on osan ajasta suljettu ja eri kohdissa tietä on katkoksia. Myös Pohjoisesplanadi on osan ajasta suljettu liikenteeltä. Pohjoisrannasta pääsee keskustaan Liisankadun kautta.

Kauppatorin toritoiminta Helsingissä on suljettu koko päivän. Kauppatori on suljettu kaikelta liikenteeltä puolenpäivän jälkeen.

Liikennejärjestelyt vaikuttavat satamiin suuntautuvaan liikenteeseen iltapäivällä. Eteläsatamaan pääsee lännen suunnasta. Katajanokan terminaaliin pääsee ajamaan vain Meritullintorin ja Kanavakadun kautta.

Helsingin kantakaupungin alueella voi olla voimassa pysäköintikieltoja.

Iltapäivällä luvassa mielenosoituksia

Kauppatorin vesiliikennelaiturit eivät ole käytössä tänään. Suomenlinnan lauttaliikenne hoidetaan Katajanokalta lähtevällä huoltolautalla. Hakaniemestä liikennöi vesibussi Suomenlinnaan sekä Vallisaareen.

Vierailun vuoksi rajoitetaan myös vesiliikennettä. Presidentinlinnan edustalla ei sallita keskiviikkona yksityisiä veneitä.

Ilmailua rajoitetaan Helsingin keskustassa ja sen eteläpuolisella merialueella sekä Malmin lentokentän alueella. Näitä laajempi rajoitusalue ulottuu pohjoisessa Riihimäen pohjoispuolelle, idässä Loviisan länsipuolelle, lännessä Lohjan länsipuolelle ja etelässä Suomenlahdelle.

Myös miehittämättömien ilma-alusten ja lennokkien käyttö on kielletty poikkeuksellisen laajalla alueella.

Helsingin poliisista kerrottiin tiistaina, että poliisi on varautunut ainakin neljään mielenosoitukseen. Kuhunkin kokoontumiseen poliisi odottaa muutamia kymmeniä osallistujia. Poliisi ei eritellyt koolle kutsuneita järjestöjä, mutta ainakin Amnesty International, Vapaa Venäjä -verkosto ja Kokoomusnuoret kerääntyvät Helsingin keskustaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.