Marja-Matti yritti lykätä ulosperintää – kahdeksan kiinteistöä menossa myyntiin

Vaasan hovioikeus on osapäätöksellään hylännyt hankasalmelaisen marjayrittäjän vaatimuksen käräjäoikeudessa annetun tuomion täytäntöönpanon kieltämiseksi ja keskeyttämiseksi.

Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi tammikuussa Matti Hankosen syylliseksi työperäiseen ihmiskauppaan, jätelain rikkomiseen ja törkeään petokseen.

Ehdollisen vankeustuomion lisäksi "Marja-Mattina" tunnettu Hankonen velvoitettiin korvaamaan vahingonkorvauksina sekä oikeudenkäynnin kustannuksina yli 300 000 euroa. Keski-Suomen ulosottoviraston mukaan Hankosella on ulosottoperinnässä yli 360 000 euroa, josta yli 340 000 euroa perustuu käräjäoikeuden tuomioon. Hankoselta on ulosmitattu velkojen suorittamiseksi kahdeksan kiinteistöä.

Hankonen vetosi siihen, että täytäntöönpano ennen ratkaisun lainvoimaisuutta on peruuttamaton toimenpide. Omaisuuden realisointi aiheuttaisi ex-marjayrittäjän mukaan kohtuutonta vahinkoa hänen elinkeinolleen ja maksukyvylleen. Hankonen on valittanut tuomiostaan hovioikeuteen, jonka pääkäsittely aloitetaan aikaisintaan elokuussa 2019.

Hovioikeus katsoi, että sillä ei ole tässä vaiheessa edellytyksiä arvioida asiaa toisin kuin käräjäoikeus. Ulosmittauksen peruminen vaarantaisi sen sijaan asianomistajille ja valtiolle mahdollisesti tuomittavien saatavien perinnän. Hovioikeus ei pitänyt Hankosen perusteluita kohtuuttomasta vahingosta riittävinä muun muassa sen takia, että hänet määrätty kolmeksi ja puoleksi vuodeksi liiketoimintakieltoon.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .