Markku Vehkaoja on Kannonkosken uusi kunnanjohtaja

Vehkaoja aloittaa tehtävässä vuoden vaihduttua loppiaisen jälkeen.

Filosofian maisteri, yrittäjä Markku Vehkaoja, 50, Kauhavan Alahärmästä on Kannonkosken uusi kunnanjohtaja. Kunnanvaltuusto valitsi hänet Maarit Aution seuraajaksi yksimielisesti kunnanhallituksen esityksen pohjalta maanantai-iltana.

Aluksi tosin Simo Mäkelä (kesk.) esitti virkaan oululaista varatuomaria, yrittäjä Juha Regeliniä. Hän veti esityksensä pois juuri kun äänestyslippuja alettiin kaivaa esille. Mäkelä teki keskusteluista johtopäätöksen, ettei kukaan muu ollut hänen esityksensä takana.

– Turha äänestää, kun lopputulos tiedetään. Kantani toin esille, mutta valittavan on helpompi tulla kuntaan, kun ei äänestetä, Mäkelä perusteli.

Puhelimitse valinnan jälkeen tavoitettu Markku Vehkaoja iloitsi valinnastaan.

– Yksimielisyys oli minulle tärkeää ja lämmittää mieltä. Se antaa hyvän kuvan kunnasta: päättäjät pystyvät tekemään keskusteluiden jälkeen yksituumaisia päätöksiä, Vehkaoja kommentoi.

Vehkaoja aloittaa tehtävässä vuoden vaihduttua loppiaisen jälkeen. Virasta henkilökohtaisista syistä irtisanoutunut pitkäaikainen kunnanjohtaja Maarit Autio jää pitkälle lomalle parin viikon päästä. Virkasuhde päättyy vuoden lopussa. Kunnanjohtajan viransijaisena toimii Vehkaojan tuloon asti vs. sivistysjohtaja Vesa Wilkko .

Markku Vehkaoja kertoo, että hän muuttaa Kannonkoskelle heti. Perhe eli vaimo ja 10-vuotias tytär muuttavat perässä noin puolen vuoden päästä, koeajan jälkeen.

Uusimmat

Kotimaa

Kirjailija Heikki Peuraniemi, 84, saa suoneensa ainetta, jonka sisältöä hän ei tiedä – uusi tutkimushanke pyrkii pysäyttämään Alzheimerin taudin

Lähihoitajaksi voi vielä keväällä päästä ilman soveltuvuuskoetta – kaikki oppilaitokset eivät ota kokeita käyttöön

Suomi jarruttaa Euroopasta vietävän tiedusteluteknologian tehokkaampaa valvontaa

Turvapaikanhakija ei tiennyt juristiaan oikeustaistelun aikana – Abraham kertoo joutuneensa pakkopalautetuksi hengenvaaraan väärällä nimellä

Minna Canth -kirjailija Minna Rytisalo veti pääkirjaston Minnansalin ääriään myöten täyteen – vaikuttajan Jyväskylän-vuodet nousevat nyt uuteen arvoon

Kaksikko ryösti kaupan Paraisilla, poliisi nappasi epäillyt koiran avulla

Väitöstutkimus: D-vitamiinin puutos vaikuttaa useiden sairauksien syntyyn – tämän verran suomalainen tarvitsee ravintolisää päivässä

Linja-auto ja aura-auto kolaroivat jäisellä tiellä Loimaalla –  matkustajat selvisivät säikähdyksellä

Turistibussi jumahti jyrkkään ylämäkeen Riihivuorentiellä ja valui päin puita ja sähkölinjoja – yksi loukkaantui

Vuoden Matti on meteorologi Matti Huutonen – Nykänen sai tittelin ensimmäisenä 1983

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.