Markku Vehkaoja on Kannonkosken uusi kunnanjohtaja

Vehkaoja aloittaa tehtävässä vuoden vaihduttua loppiaisen jälkeen.

Filosofian maisteri, yrittäjä Markku Vehkaoja, 50, Kauhavan Alahärmästä on Kannonkosken uusi kunnanjohtaja. Kunnanvaltuusto valitsi hänet Maarit Aution seuraajaksi yksimielisesti kunnanhallituksen esityksen pohjalta maanantai-iltana.

Aluksi tosin Simo Mäkelä (kesk.) esitti virkaan oululaista varatuomaria, yrittäjä Juha Regeliniä. Hän veti esityksensä pois juuri kun äänestyslippuja alettiin kaivaa esille. Mäkelä teki keskusteluista johtopäätöksen, ettei kukaan muu ollut hänen esityksensä takana.

– Turha äänestää, kun lopputulos tiedetään. Kantani toin esille, mutta valittavan on helpompi tulla kuntaan, kun ei äänestetä, Mäkelä perusteli.

Puhelimitse valinnan jälkeen tavoitettu Markku Vehkaoja iloitsi valinnastaan.

– Yksimielisyys oli minulle tärkeää ja lämmittää mieltä. Se antaa hyvän kuvan kunnasta: päättäjät pystyvät tekemään keskusteluiden jälkeen yksituumaisia päätöksiä, Vehkaoja kommentoi.

Vehkaoja aloittaa tehtävässä vuoden vaihduttua loppiaisen jälkeen. Virasta henkilökohtaisista syistä irtisanoutunut pitkäaikainen kunnanjohtaja Maarit Autio jää pitkälle lomalle parin viikon päästä. Virkasuhde päättyy vuoden lopussa. Kunnanjohtajan viransijaisena toimii Vehkaojan tuloon asti vs. sivistysjohtaja Vesa Wilkko .

Markku Vehkaoja kertoo, että hän muuttaa Kannonkoskelle heti. Perhe eli vaimo ja 10-vuotias tytär muuttavat perässä noin puolen vuoden päästä, koeajan jälkeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.