Markus Pirttijoki on Etelä-Suomen Sanomien uusi päätoimittaja

Etelä-Suomen Sanomien vastaavaksi päätoimittajaksi on nimitetty Markus Pirttijoki (43). Pirttijoki aloittaa tehtävässään 1. helmikuuta 2019.

Pirttijoki siirtyy Etelä-Suomen Sanomiin Kainuun Sanomien päätoimittajan tehtävästä. Pirttijoki on työskennellyt aiemmin myös muun muassa MTV Uutisten uutispäällikkönä ja talouden ja politiikan toimittajana. Hän on ollut myös Kauppalehdessä taloustoimittajana.

Pirttijoki sanoo tulevansa pienemmästä maakuntalehdestä suurempaan nöyrin mielin.

– Olen hyvin utelias ja erittäin innostunut. Odotan kovasti sitä, että pääsemme työhön käsiksi. Haluan oppia tuntemaan, mitä lahtelaisuus ja päijäthämäläisyys on.

Pirttijoen mukaan Etelä-Suomen Sanomien ykköstehtävä on puolustaa Päijät-Hämettä kaikelta sellaiselta kehitykseltä, joka on haitallista sen asukkaille.

– Maakuntalehti on kuin hyvä isosisko tai isoveli. Se saattaa välillä vähän härnätä ja kiusata, mutta kovan paikan tullen puolustaa.

Mediatalo Keskisuomalaisen toimitusjohtajan Vesa-Pekka Kangaskorven mukaan Pirttijoki tuo vahvalla journalistitaustallaan ja -kokemuksellaan Etelä-Suomen Sanomiin muun muassa uudistumiskykyä digitalisaation murroksessa. Kangaskorpi sanoo, että Päijät-Hämeen lippulaiva Etelä-Suomen Sanomat saa Pirttijoesta osaavan päätoimittajan.

Koulutukseltaan Pirttijoki on ylioppilas Kuhmon lukiosta vuodelta 1994. Hän kävi Aamulehden Akatemia -toimittajakoulun vuosina 1997–1999.

Etelä-Suomen Sanomia kustantava Mediatalo ESA oy on osa Mediatalo Keskisuomalaista. Etelä-Suomen Sanomat ilmestyy seitsemän kertaa viikossa ja se on lukijamäärältään Suomen yhdeksänneksi luetuin sanomalehti.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .