Matalan kynnyksen liikuntatapahtuma kaikille – Jyväskylässä järjestetään toista kertaa Kesäyön marssi

Lauantaina 18. päivä elokuuta järjestetään Kesäyön marssi toista kertaa Jyväskylässä. Kyseessä on Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) toteuttama marssitapahtuma keskustan välittömässä läheisyydessä. Lähtö- ja maalipaikkana toimii Jyväskylän yliopiston Liikunta-rakennus.

– MPK:n nettisivuilla oleva ilmoittautuminen sulkeutuu perjantaina kello 20. Vielä puoli tuntia ennen marssia voi ilmoittautua lähtöpaikalla. Ketään ei käännytetä pois, kertoo Kesäyön marssinjohtaja, koulutuspäällikkö Ahti Piikki.

Osallistumismaksuun sisältyy keittoateria sekä mahdollisuus peseytyä. Lisäksi hintaan lukeutuu vakuutus ja huolto, jokainen myös saa kunniakirjan ja Kesäyön marssi -kangasmerkin suorituksesta

Viidestä eri reitistä voi valita joko Jyväsjärven rantamaisemat tai Laajavuoren ulkoilureitit.

Osallistuja voi marssia 6 kilometriä "pienen Jyväsjärven" tai 15 kilometriä koko järven ympäri. Laajavuoren kiertävälle reitille voi lähteä myös 15 kilometrin edestä.

– Reittien varrella on huoltopisteitä, eikä omia eväitä ei välttämättä tarvitse ottaa mukaan, Piikki sanoo.

30:n kilometrin kierros vie molempiin maisemiin, kun marssilla kierretään niin Jyväsjärvi kuin Laajavuori. Pisin reitti on 31 kilometriä pitkä, jonka aikana käydään kahdeksan kertaa Laajavuoren huipulla.

– Viisi urhollista on ilmoittautunut 31:n kilometrin lenkille, jossa korkeuseroa on 800 metriä. Tervetuloa koittamaan, mutta sinne ei kannata lähteä treenaamatta, Piikki kertoo.

Edeltävänä vuonna osallistujia oli alle 80, tällä hetkellä ilmoittautuneita on yli 100.

Marssille saa saapua yksin, perheenä, kaveri- tai työporukalla, koululaiset sekä muut joukkueet. Myös sauvakävelijät ja koirakaverit voivat liittyä seuraan.

– Jos kaipaa enemmän haastetta, niin lokakuun lopussa MPK järjestää Jyväskylässä vaativamman marssin, Piikki sanoo.

Ilmoittautuminen Kesäyön marssille päättyy perjantaina. Marssin suojelijana toimii tänä vuonna europarlamentaarikko Henna Virkkunen, joka ainakin viime vuonna osallistui itsekin lenkille.

Lisätietoa osoitteesta www.mpk.fi/ajankohtaista/kesäyön-marssi-2018/jyväskylä

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .