Matkalaukkusuman purku jatkuu Helsinki-Vantaalla

Helsinki-Vantaan lentoliikenne on lähtenyt tänään rullaamaan normaaliin tapaan, mutta matkalaukkusuman purkaminen jatkuu. Finnairilta arvioidaan, että pieniä viivästyksiä lentoihin voi tulla, mutta viikonloppuna vuorot pyritään lentämään normaaliaikataulun mukaan.

Finnairin johtaja Taneli Hassinen ei lähde vielä arvioimaan, miten työnseisaukset vaikuttavat lentoyhtiön suosioon. Kuormaustyöntekijöiden viisipäiväinen työnseisaus perui tällä viikolla lähes 200 lentovuoroa.

- Finnair on kuitenkin suomalaisten näkökulmasta tärkeä yhteys maailmalle. Enemmän riskejä voi olla Eurooppa-Aasia-liikenteessä, jossa matkustajilla on enemmän vaihtoehtoja, Hassinen pohtii.

Helsinki-Vantaalle oli enimmillään kasautunut noin 12 000 matkalaukkua, joista arviolta 5 500 on saatu palautettua asiakkaille. Laukkusuman purku-urakka kestää ensi viikon puolelle.

Kuormaustyöntekijät päättivät keskeyttää työtaistelun eilen sen jälkeen, kun heitä edustava Ilmailualan unioni (IAU) jätti työnantajalle ehdotuksen kiistan ratkaisemiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.