Matkalaukkusuman purku jatkuu Helsinki-Vantaalla

Helsinki-Vantaan lentoliikenne on lähtenyt tänään rullaamaan normaaliin tapaan, mutta matkalaukkusuman purkaminen jatkuu. Finnairilta arvioidaan, että pieniä viivästyksiä lentoihin voi tulla, mutta viikonloppuna vuorot pyritään lentämään normaaliaikataulun mukaan.

Finnairin johtaja Taneli Hassinen ei lähde vielä arvioimaan, miten työnseisaukset vaikuttavat lentoyhtiön suosioon. Kuormaustyöntekijöiden viisipäiväinen työnseisaus perui tällä viikolla lähes 200 lentovuoroa.

- Finnair on kuitenkin suomalaisten näkökulmasta tärkeä yhteys maailmalle. Enemmän riskejä voi olla Eurooppa-Aasia-liikenteessä, jossa matkustajilla on enemmän vaihtoehtoja, Hassinen pohtii.

Helsinki-Vantaalle oli enimmillään kasautunut noin 12 000 matkalaukkua, joista arviolta 5 500 on saatu palautettua asiakkaille. Laukkusuman purku-urakka kestää ensi viikon puolelle.

Kuormaustyöntekijät päättivät keskeyttää työtaistelun eilen sen jälkeen, kun heitä edustava Ilmailualan unioni (IAU) jätti työnantajalle ehdotuksen kiistan ratkaisemiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Etelää myöten on pakastunut – kylmintä oli yöllä Enontekiöllä

Kolumni: Tulevan insinöörin ajatuksia – "Usein törmään ihmettelyyn, kuinka naisena pärjää kaikkien miesten keskellä"

Yön uutiskooste: USA aikoo pyytää Nato-maita rankaisemaan Turkkia, Unicefin raportti: Joka kolmas pikkulapsi on aliravittu

Perussuomalaisten paikallisyhdistyksen jäsenet kokevat olevansa valtapelin uhreja – "Meidät olisi erotettu, vaikka olisimme tehneet millaisia päätöksiä tahansa"

Isännöinnistä tehdään kanteluita vain vähän: Yksittäisen asukkaan tyytymättömyys ei vaikuta kahden yrityksen väliseen sopimukseen

Etelää myöten on pakastunut – kylmintä oli yöllä Enontekiöllä

Uutissuomalainen: Hallitus kokoaa syksyllä komiteat pohtimaan esimerkiksi sosiaaliturvauudistusta ja maakuntien verotusoikeutta

Vaikuttajat kootaan pohtimaan yhteiskuntaa armeijasta syntyvyyteen – nämä komiteat aikovat uudistaa Suomen

Vaikeiden keskusteluiden asiantuntija Helena Åhman palaa vieläkin joskus siihen keskusteluun, jossa jähmettyi kymmenen vuotta sitten – nykyään hän tietää, miten olisi kannattanut toimia

Presidentti Niinistö vierailulle Etiopiaan – tapaa maan presidentin sekä tuoreen rauhannobelistin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.