Matkalehti: Lennot Aasiasta Suomeen muuta Eurooppaa kalliimpia

Aasiasta Helsinkiin matkaava voi säästää satoja euroja ostamalla lentolipun Suomen sijasta esimerkiksi Tallinnaan tai Pariisiin. Asia selviää Matkalehden tekemästä vertailusta, jossa oli mukana Finnairin Aasian-lentoja. Lähtökaupunkeina olivat Peking, Bangkok ja Tokio ja määränpäänä kotimaan kohteiden lisäksi Euroopan matkailukaupungit.

Vertailusta käy ilmi, että Aasiasta Suomen kohteisiin ostettu lippu voi maksaa jopa yli 50 prosenttia enemmän kuin johonkin muuhun Euroopan kohteeseen.

Esimerkiksi viikon meno-paluulento 17.-24. kesäkuuta Kiinasta Helsingin kautta Pariisin maksaa 903 euroa, mutta Kuusamoon 1383 euroa. Samassa koneessa kaikki Suomen kohteisiin tulevat lennot maksavat yli tuhat euroa. Jopa Helsinkiin jäävä matkustaja maksaa enemmän kuin vieressä istuva, joka jatkaa vaikkapa Pariisiin, Pietariin, Tallinnaan, Barcelonaan tai Roomaan. Helsingin hinta on 1045 euroa ja Rooman 1024.

Vertailun mukaan hinnat ovat kalliimmat myös matkoissa Suomesta Aasiaan. Esimerkiksi syksyllä viikon matka Bangkokiin voi maksaa jopa 54 prosenttia enemmän kuin mitä se maksaa Oslosta.

Finnair ei toistaiseksi ole kommentoinut lippuhintoja.