Matkustatko lemmikin kanssa bussissa? Kuka tahansa voi heittää sinut ulos

Matkustako kesälomareissulle julkisilla kulkuneuvoilla lemmikkisi kanssa? Jokaisen lemmikinomistajan kannattaa olla tarkkana, sillä kanssamatkustaja voi periaatteessa estää lemmikin nousemisen ajoneuvoon.

Bussissa jo olevalla allergisella matkustajalla on nimittäin Matkahuollon mukaan ensisijainen oikeus valita paikka ja tarvittaessa jopa pyytää kuljettajaa estämään lemmikkiä nousemasta bussiin. Kanssamatkustajat eivät voi estää opas- tai avustajakoiraa nousemasta autoon.

Matkahuollon ohjeiden mukaan Linja-autoliitto on antanut suosituksen, jonka mukaan tavallisia ja vaarattomia lemmikkejä voidaan kuljettaa bussissa saattajan kanssa ja vastuulla, mikäli bussissa on tilaa. Lemmikkieläimet sijoitetaan bussiin siten, että niistä mahdollisesti aiheutuva haitta minimoituu. Lemmikkieläimiä ei kuitenkaan saa sijoittaa istuimille eikä niitä saa pitää irrallaan.

Junassa lemmikki voi matkustaa vain niille etukäteen varatuissa osastoissa, jotka vaihtelevat junittain. Koiria lukuunottamatta kaikki muut lemmikit on kuljetettava kuljetuslaatikoissa. Junasta lemmikkejä ei kuitenkaan voida kanssamatkustajan allergian takia poistaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Poliisi kertoo käyttäneensä voimakeinoja Turkki-mielenosoituksessa Helsingissä

Kommentti: Minä olen oikeassa, olipa kyse lapsista tai naudanlihasta

Tuhatpäinen yleisö todisti 1941 saksalaissotilaiden hautajaisia Jyväskylässä: 1950–60-luvulla haudat yllättäen hävisivät – onko sinulla tietoja vainajien siirroista?

Petri Honkonen ottaa ärhäkkäästi kantaa sisäilmasta sairastuneiden puolesta: "Vähättelyn ja luulosairaiksi leimaamisen on loputtava"

Lapin-matkailun odotetaan kasvavan myös tänä talvena Thomas Cookin konkurssista huolimatta

Maksamaton vieras vietti aamupäivän sinnikkäästi jyväskyläläisen kahvilan sisätiloissa – henkilökunta nappasi siipeilijän lopulta nalkkiin

Opetusministeri Andersson Ylen Ykkösaamussa: Sitova mitoitus oppilashuoltoon tarkoitus saada tällä hallituskaudella

Metsästäjä losautti Päijänteeseen pudonnutta sorsaa veneestä – ei olisi kannattanut

Ruokalähetti voi joutua yrittäjäksi vasten tahtoaan – työministeri lupaa alustatyöntekijöille aiempaa paremmat oikeudet

Hävittäjät uusitaan, mutta pitääkö myös Hawkit päivittää? – Loikka harjoituskoneista uusiin hävittäjiin on pitkä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.