Matkustustiedotteissa näkyy turistien oma kokemus: katso esimerkit

Ulkoasiainministeriön konsuliyksikön päällikkö Teemu Turunen kirjoittaa Keskisuomalaisen mielipideosastolla torstaina 24. tammikuuta, että ulkoministeriön antamissa matkustustiedotteissa näkyy turistien oma kokemus. Matkustustiedotteissa kerrotaan tarvittaessa yksityiskohtaisestikin kunkin maan rikollisuudesta, liikenteen arvaamattomuudesta tai vaikka terveydenhuollon tasosta, Turunen kirjoittaa.

Turunen kertoo tekstissään esimerkkejä tapauksista. Esimerkiksi Latvian matkustustiedotteessa varoitetaan luottokortilla maksamisesta, koska "useilta suomalaisista on tyhjennetty saman tien koko pankkitili". Turunen nostaa esiin myös tapaukset Thaimaasta ja Turkista.

Turusen teksti oli vastine Keskisuomalaisen pääkirjoitukseen 22. tammikuuta. Kyseisessä pääkirjoituksessa sanottiin, että ulkoministeriö on toiminut vastuuttomasti jätettyään kertomatta jälkikäteen suomalaisten sieppaustapauksista ulkomailla. Turunen huomauttaa, että niukka tiedotuslinja on tarpeen paitsi sieppaustapauksen aikana myös sen jälkeen.

Lue Teemu Turusen koko kirjoitus tästä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.