Matti Heikkinen sairastui sikainfluenssaan

Vancouverin maajoukkueeseen valittu hiihtäjä Matti Heikkinen sairastaa sikainfluenssaa. Hän kertoo omilla kotisivuillaan saaneensa loppuviikosta vasta-aineanalyysin tuloksen, jonka perusteella viikko sitten alkaneen sairastelun syyksi voitiin varmistaa sikainfluenssa.

- Sairastelu alkaa olla selvästi voiton puolella. Vaikka H1N1 onkin vallannut paljon alueita sekä maantieteellisesti että palstamillimetreillä mitaten ja tautia on kuvattu rajuksi, selvisin taudista mielestäni pienin vaurioin, Heikkinen kirjoittaa.

- Kuumetta oli kolmena päivänä, lisäksi kipu keuhkoissa, raju yskä, kurkkukipu ja nuha olivat taudin alkuvaiheessa selkeimmät oireet. On myös syytä ehkäistä mahdolliset H1N1:n aiheuttamat jälkitaudit käynnistämällä harjoittelu asteittain, erittäin varovasti, hän kuvailee.

Heikkisen mukaan nyt oli "paras" aika sairastaa H1N1 alta pois, sillä tammikuussa viikon sairastelu olisi merkinnyt täysin toisenlaista tilannetta.

- Harjoittelu jatkuu rauhallisten ensimmäisten päivien jälkeen normaalisti kohti ensimmäisiä kilpailuja. Hyvä näin.

Heikkinen edustaa Vantaan Hiihtoseuraa, mutta asuu Jyväskylässä ja opiskelee taloustieteitä Jyväskylän yliopistossa. Hän voitti Liberecin MM-hiihdoissa kaksi pronssia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kupanjoen kunnostus valmistuu ensi syksynä – Keuruulla tulviva joki esti työn viemisen loppuun marraskuussa

Jyväskyläläismies nosti 14 000 euron työttömyyspäivärahat, vaikka kävi töissä

Mies autoili päin punaisia keskiviikkoiltana Jyväskylässä – törmäsi suojatiellä kahteen pyöräilijään, molemmat sairaalaan

Isojen kuntosaliketjujen asiakasturvallisuudessa puutteita – "Onnettomuuskirjanpito on olematonta"

Vuoden turhake on korjauskelvoton elektroniikka – erityishaukkuja saavat älypuhelimet

Nelostie aiotaan nostaa penkereelle Vaajakoskella – ely-keskuksen mukaan melutaso ei kuitenkaan nouse

Yön uutiskooste: Haavisto selvittää keskustan eduskuntaryhmälle al-Hol-asiaa, yli 70 kuoli iskussa Nigerissä, naisjohtajien määrä suomalaisten pörssiyhtiöiden johdossa ennätykseen

Verohallinnon kysely: Lähes kaikki suomalaiset maksavat veronsa tunnollisesti ajallaan ja ylpeinä

Jyväskylän seurakunta leikkasi naispappeja syrjivien avustuksia: "Ei voi ajatella, että jos syrjitään ihan vähän, se on ok"

Lännen Media: Vankilavirkailijat ovat joutuneet poikkeuksellisen monen väkivaltaisen hyökkäyksen kohteeksi – taustalla saattaa olla liivijengi United Brotherhood

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.