Matti Heikkinen sairastui sikainfluenssaan

Vancouverin maajoukkueeseen valittu hiihtäjä Matti Heikkinen sairastaa sikainfluenssaa. Hän kertoo omilla kotisivuillaan saaneensa loppuviikosta vasta-aineanalyysin tuloksen, jonka perusteella viikko sitten alkaneen sairastelun syyksi voitiin varmistaa sikainfluenssa.

- Sairastelu alkaa olla selvästi voiton puolella. Vaikka H1N1 onkin vallannut paljon alueita sekä maantieteellisesti että palstamillimetreillä mitaten ja tautia on kuvattu rajuksi, selvisin taudista mielestäni pienin vaurioin, Heikkinen kirjoittaa.

- Kuumetta oli kolmena päivänä, lisäksi kipu keuhkoissa, raju yskä, kurkkukipu ja nuha olivat taudin alkuvaiheessa selkeimmät oireet. On myös syytä ehkäistä mahdolliset H1N1:n aiheuttamat jälkitaudit käynnistämällä harjoittelu asteittain, erittäin varovasti, hän kuvailee.

Heikkisen mukaan nyt oli "paras" aika sairastaa H1N1 alta pois, sillä tammikuussa viikon sairastelu olisi merkinnyt täysin toisenlaista tilannetta.

- Harjoittelu jatkuu rauhallisten ensimmäisten päivien jälkeen normaalisti kohti ensimmäisiä kilpailuja. Hyvä näin.

Heikkinen edustaa Vantaan Hiihtoseuraa, mutta asuu Jyväskylässä ja opiskelee taloustieteitä Jyväskylän yliopistossa. Hän voitti Liberecin MM-hiihdoissa kaksi pronssia.