Matti Nykänen avoimena Aamulehden haastattelussa: "Olen isoisä, mutta en saa tavata lapsenlapsiani"

Jyväskyläläinen mäkihyppylegenda Matti Nykänen, 55, kertoo avoimesti kuulumisistaan sunnuntaina julkaistussa Aamulehden laajassa henkilöhaastattelussa. Nykänen muun muassa paljastaa, että hänelle diagnosoitiin viime kesänä diabetes. Lisäksi Nykäsen elämässä on yksi suuri suru.

– Olen isoisä, mutta en saa tavata lapsenlapsiani. Vanhemmat eivät sitä halua. Tiedän, että he vielä katuvat sitä ja toivon, että tilanne muuttuu, Nykänen kertoo.

– Se ei ole lastenlasten vika. Niin, on se tosi surullista.

Lisäksi Nykänen kertoo, että perussuomalaiset ovat pyytäneet häntä vaaliehdokkaaksi. Yli sata keikkaa vuodessa tekevällä miehellä ei kuitenkaan ole ollut aikaa politiikalle.

– Laulukeikkojen lisäksi käyn firmojen tilaisuuksissa ja synttäreillä. Muutama laulu ja jutustelua, sellainen setti, Nykänen kertoo Aamulehdelle.

–Toki perussuomalaiset ovat pyytäneet ehdokkaaksi. Pitäisikö piru vieköön lähteä. Istua eduskunnassa kuin tatti kaksi kautta ja saada sillä tavalla eläke.

Nykäsen elämä on haastattelun perusteella muuten malliillaan, mutta entistä mäkikotkaa korpeaa se, että hän ei ole saanut urheilija-eläkettä.

– Siinä on joku sellainen saatanan pykälä, että tulot otetaan huomioon. Pitäisikö minun siis hävittää kaikki se, mikä hyppäämisestä jäi, että saisin eläkkeen? Ei mitään järkeä, Nykänen tuohtuu.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 1 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .