Mauno Koiviston hautajaisiin ei tule erityistoimia Manchesterin iskun vuoksi – "Kaikki on jo otettu huomioon"

Reittien sulkeminen poikittain ajetuilla ajoneuvoilla on jo tavallista, niin tehtiin vappunakin.

Poliisin turvallisuusarvio ei ole muuttunut presidentti Mauno Koiviston valtiollisten hautajaisten suhteen, eikä erityisiin toimenpiteisiin tarvitse ryhtyä Manchesterin tapahtumien vuoksi, sanoo ylikomisario Heikki Porola Helsingin poliisista.

Hautajaiset pidetään torstaina ja niitä seuraamaan odotetaan kymmeniä tuhansia kansalaisia katujen varsille. Mikäli Helatorstain sää on kaunis, saattaa tilaisuutta seurata paikanpäällä jopa sata tuhatta ihmistä. Surusaatto kulkee Helsingin läpi.

Porolan mukaan turvallisuustoimissa on jo otettu huomioon kaikki mahdollinen mukaan lukien yksittäiset iskut.

– Siihen on varauduttu, että arvokas tilaisuus viedään häiriöttä läpi. Kaikkea ei tarvitse kirjoittaa uusiksi, vaan nämä tämäntyyppiset asiat on siellä jo otettu huomioon.

Porolan mukaan normaalin liikenteenohjauksen lisäksi katuja suljettaan poikittain ajetuilla ajoneuvoilla aivan kuten tehtiin viime vappuna. Näin estetään se, että väkijoukkoon pääsee ajamaan raskailla ajoneuvoilla.

Hautajaisia on turvaamassa satoja poliiseja ja sotilaita. Maakunnista ei poliiseja tällä kertaa ole kutsuttu vaan tilaisuuden turvallisuusjärjestelyistä vastaa Helsingin poliisilaitos. Hautajaisten suunnittelussa yhteistyötä tehdään esimerkiksi suojelupoliisin ja Puolustusvoimien kanssa.

– Ei isoja joukkoja ole tulossa muualta maasta, muutamia erityiskoulutettuja henkilöitä lukuun ottamatta, Porola sanoo.

Myös Supon tiedottaja Jyri Rantala sanoi aamulla Ylen haastattelussa, ettei Suomen uhka-arviota ole nostettu Manchesterin tapahtumien vuoksi. Yksittäisen teon ei automaattisesti katsota tarkoittavan sitä, että erityistoimiin pitäisi ryhtyä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.