Mauno Vanhala aikoo asettua keskustan ehdokkaaksi eduskuntavaaleissa – "Päätin katsoa tämän kortin vielä kerran"

Jyväskyläläinen kaupunginvaltuutettu Mauno Vanhala (kesk) aikoo asettua ehdolle kevään 2019 eduskuntavaaleissa. Vanhala kertoi aikeistaan Keskisuomalaiselle tiistaina.

– Kesän pyöräiltyäni, uituani ja kuntoa kohotettuani olen tullut siihen tulokseen, että pyrin ehdokkaaksi. Se on sitten keskustan piiritoimiston päätös hyväksyvätkö he minua ehdokkaaksi vai ei, Vanhala sanoo.

Keskusta julkistaa eduskuntavaaliehdokkaansa 28. elokuuta. Vanhala on aiemmin ollut eduskuntavaaliehdokkaana perussuomalaisten listalta vuonna 2015. Silloin hän jäi varasijalle.

Vanhala loikkasi perussuomalaisista keskustaan keväällä 2017, kun osa perussuomalaisista siirtyi Sininen Tulevaisuus -puolueen riveihin Jyväskylän puoluekokouksen jälkeen.

Vanhala on ottanut aktiivisesti kantaa muun muassa sote-uudistukseen. Hän on Jyväskylän perusturvalautakunnan jäsen. Sosiaali- ja terveysasiat tulevat olemaan hänen pääteemojaan myös ensi kevään vaaleissa.

– Tämä meni nyt vähän väärinpäin. Alunperin minun piti olla ehdolla maakuntavaaleissa, joiden piti olla nyt syksyllä. Olisin halunnut nähdä, millainen menestys se olisi ollut. Nyt päätös oli vähän kimurantti, mutta päätin katsoa tämän kortin vielä kerran. Soten lisäksi haluan olla turvaamassa eläkeläisten asemaa, Vanhala kertoo.

Vanhala on aiemmin työskennellyt muun muassa Itä-Suomen yliopiston yleislääketieteen professorina sekä ylilääkärinä Keski-Suomen keskussairaalassa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 1 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .