Media: Saksan yliajajalla oli psyykkisiä ongelmia, ei terroriyhteyksiä – ainakin kaksi kuoli pakettiauton ajettua terassilla istuneiden joukkoon

Saksassa ainakin kaksi ihmistä kuoli pakettiauton kaahattua ravintoloiden terasseille lauantaina Münsterin vanhassakaupungissa maan länsiosassa. Ainakin kaksikymmentä ihmistä loukkaantui. Lisäksi epäilty tekijä ampui itsensä.

Viranomaiset eivät ole löytäneet todisteita, että Münsterin yliajajalla olisi ollut islamistinen motiivi, kertoi Nordrhein-Westfalenin osavaltion sisäministeri Herbert Reul illalla uutistoimisto AFP:n mukaan. Ministeri kertoi tapauksessa kuolonuhrien määräksi kaksi, kun aiemmin päälleajossa kuolleiden lukumääräksi ilmoitettiin kolme.

Useiden saksalaisviestimien, kuten Süddeutsche Zeitung -lehden mukaan, tekijällä oli ollut psyykkisiä ongelmia. Yleisradioyhtiö ZDF:n mukaan hän oli hiljattain yrittänyt itsemurhaa.

Tiedotusvälineiden mukaan tekijä oli noin 50-vuotias saksalaismies.

– Rikoksen tekijä, joka ajoi piittaamattomasti väkijoukkoon kello 15:n jälkeen, on tämänhetkisen tutkinnan mukaan Saksan kansalainen eikä esimerkiksi pakolainen, kuten kaikkialla on väitetty, ministeri Reul sanoi toimittajille.

– Rikoksen tekijä ajoi useille kahvila- ja ravintolaterasseille suurella aukiolla Münsterin kaupungissa, kertoi poliisin edustaja Vanessa Arlt uutistoimisto AFP:lle.

Poliisin mukaan loukkaantuneista kuusi sai vakavia vammoja. Mediatietojen mukaan tekijä oli jakeluauton ratissa.

Sosiaalisessa mediassa julkaistuissa valokuvissa muun muassa särkyneitä tuoleja ja pöytiä lojuu ruokapaikan ulkopuolella olevalla jalkakäytävällä pittoreskissa keskiaikaisessa kaupungissa.

Münster sijaitsee läntisessä Saksassa, Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa.

UM: Tiedossa ei ole suomalaisuhreja

Kahdeksan suomalaista on tehnyt matkustusilmoituksen Münsteriin, kertoi illalla ulkoministeriön viestintäpäivystäjä Outi Koskinen. Ulkoministeriön tiedossa ei ollut, että uhrien joukossa olisi suomalaisia.

– Toivottavasti yhä lisääntyy tietoisuus siitä, että matkustusilmoitus kannattaa tehdä, mihin ikinä onkaan matkustamassa, Koskinen sanoi.

Suomalaisten matkustusilmoituksista kertoi ensin Ilta-Sanomat.

Toissa vuoden joulukuussa Berliinin joulutorilla kaksitoista ihmistä kuoli ja viitisentoista loukkaantui, kun rekka ajettiin väkijoukkoon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Korjattu uhrien lukumäärä.

Kahdeksan suomalaista tehnyt matkustusilmoituksen Saksan Münsteriin

Ministeri: Ei todisteita islamistisesta terrorista – yliajossa kuolonuhreja kaksi

Ainakin kaksi kuoli auton ajettua väkijoukkoon Saksan Münsterissä – lisäksi epäilty tappoi itsensä

Tukholma muisti terrori-iskun uhreja – "Ette ole yksin"