Mediainnovaatiopalkintoja joukkoistukselle ja faktantarkistukselle

Liikenne- ja viestintäministeriön mediainnovaatiokilpailun palkinnot on jaettu kymmenelle työlle. Tuomariston mukaan taso oli kova ja työt tasaväkisiä. Yksi palkinto jaettiin maksullisten mediasisältöjen agregaattori Primelle sekä "journalismin Spotifyksi" nimetylle Aatokselle, jotka saivat kumpikin 25 000 euroa.

Prime on digitaalinen palvelu, jossa lukija saa maksua vastaan käyttöönsä valikoidut suomalaiset ja kansainväliset laatumediat, jotka ovat maksumuurin takana. Aatos.net on ansaintamalli, jossa asiakas saa yhdellä kuukausimaksulla käyttöönsä hänelle räätälöidyt aikakausilehtisisällöt usealta lehtitalolta. Kahden palkinnonsaajan toivotaan tekevän yhteistyötä.

Faktantarkistusta harjoittava Faktabaari sai 30 000 euroa. Palkinnoille pääsi myös 20 000 euroa saanut Puukko Media, joka julkaisee raportteja sodasta, yhteiskunnallisista ilmiöistä ja alakulttuureista sekä audiosisältöjen jakoa kehittävä Verner, jolle annettiin 10 000 euroa.

Yrityssarjassa palkittiin Longplify, joka tarjoaa alustoista riippumattoman alustan pitkien verkkosisältöjen lukemiselle sekä Rapport, joka kerää rahoitusta juttuhankkeisiin joukkoistamalla. Molemmat saivat 40?000 euroa.

Lisäksi jaettiin kolme 10 000 euron palkintoa. Leia ePaperi on paperilehden korvaava kokonaispalvelu, Datomik analysoi kuluttajien käyttäytymistä verkossa, Tässä ja Nyt tarjoaa käyttäjän tilanteeseen kohdennettua mobiilimainontaa.

Mediainnovaatiokisaan ilmoitettiin alunperin 117 kisatyötä. Finaaliin valittiin kaikkiaan 20 työtä. Kilpailun tavoite oli edistää suomalaisen media-alan siirtymistä digiaikaan.

– Vanhat toiminta- ja ansaintamallit eivät enää päde. Tarvitsemme visioita ja konkreettisia ehdotuksia siitä, miltä mediamaailma huomenna näyttää ja millaisia mediapalveluja suomalaiset kuluttajat haluavat tulevaisuudessa käyttää, totesi opetus- ja viestintäministeri Krista Kiuru (sd.).

Uusimmat

Kotimaa

Ylen päätoimittaja pyysi Jyväskylän yliopistolla anteeksi rekryvideon aiheuttamaa närää – "Keskustelu ei todellakaan ollut mitään hymistelyä"

Ärrävikainen joutuu jonottamaan Jyväskylän seudulla jopa viisi kuukautta – seuraavaksi kokeillaan puheterapeutin vastaanottoa netissä

Järviä rehevöittävästä vieraslajista voi tulla tärkeä biokaasulähde tai lannoitetta – se selviää kolmen vuoden päästä

Sää viilenee mutta kuivuus jatkuu – juuri nyt ilmassa on paljon koivun siitepölyä

Jyskän asukkaat sammuttivat palon asuinalueen läpi menevällä polulla

Isän odottamaton kuolema lähensi Heikki Herliniä ja Riikka-siskoa: "On hyvin tärkeää, että ihmisiä katsotaan ilman massiivisia lokerointeja"

Päiväkodin hoitajaa syytettiin 5-vuotiaan lapsen pahoinpitelystä Jyväskylässä: "Oikeutettu ja hyväksyttävä menettely"

Valiokuntien puheenjohtajuuksista kiinnostava jako: perustuslakivaliokunta SDP:lle, sote-valiokunta keskustalle ja ulkoasiainvaliokunta perussuomalaisille

Eduskuntaryhmät jakoivat valiokuntien puheenjohtajuuksia: Suuri valiokunta vihreille, perustuslakivaliokunta SDP:lle

Petäjäveden liikenneympyrän lähellä savusi – syynä käsistä lähtenyt heinien poltto

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.