Mediuutiset: Kalajoki rokottaa alle neljävuotiaat vesirokkoa vastaan – Jyväskylässä ei suunnitteilla

Kalajoki on kesäkuusta alkaen kustantanut rokotuksen vesirokkoa vastaan kaikille alle neljävuotiaille lapsille, kertoo Mediuutiset.

Lehden mukaan Kalajoella on ehditty rokottaa noin neljäkymmentä lasta ja vain yksittäiset perheet ovat kieltäytyneet rokotuksesta. Rokote vesirokkoa vastaan ei kuulu kansalliseen rokotusohjelmaan.

Jyväskylän avoterveydenhuollon palvelupäällikön Paula Käyhkön mukaan Jyväskylään ei ole erikseen suunniteltu vastaavaa omaa rokotusohjelmaa.

– Meillä mennään valtakunnallisen rokotusohjelman mukaan, Käyhkö sanoo.

– Nykyinen hallitus on pohtinut rokotteen lisäämistä ohjelmaan ja me jäämme odottamaan, mikä on ratkaisu. Mikäli rokote tulee valtakunnalliseen rokotusohjelmaa, niin sitten se tulee tietenkin meillekin.

Kymmeniätuhansia työpäiviä säästyisi

Mediuutisten mukaan hallitus on arvioinut, että vesirokkorokotuksen antaminen säästäisi 80 000 työpäivää ja työstä poissaolon kustannuksia 13,6 miljoonaa euroa.

Käyhkö ei osaa arvioida, miten rokotuksen antaminen näkyisi Jyväskylässä, koska rokotteen rahallisia vaikutuksia ei ole arvioitu.

– Tarkkoja laskelmia ei ole, kun ei tiedetä keitä rokote tulisi koskemaan. En osaa sanoa, miten tämä vaikuttaisi vesirokon määrään ja miten paljon vähemmän vanhemmilla olisi poissaoloa töistä, Käyhkö sanoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .