Mehiläinen irtaantuu Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten valinnanvapauskokeilusta elokuussa

Mehiläinen Terveyspalvelut Oy on jättänyt irtisanoutumisilmoituksen Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten valinnanvapauskokeilusta.

Käytännössä Mehiläiselle vaihtaneiden asiakkaiden palvelu kuitenkin jatkuu 4. elokuuta saakka, sillä irtisanoutumisaika on kolme kuukautta.Tähän mennessä 3281 kuntalaista oli valinnut Mehiläinen Terveyspalvelut Oy:n palveluntuottajakseen. Valinnanvapauskokeilu päättyy lokakuun lopussa.

Irtisanomisajan aikana Mehiläinen Terveyspalvelut Oy:n asiakkaiksi listautuneet kuntalaiset voivat valita vielä toisen yksityisen palveluntuottajan. Jos valintaa ei tehdä, he palaavat 5. elokuuta oman asuinalueensa julkisen terveysaseman asiakkaiksi.

Valinnanvapauskokeilussa ovat mukana Jyväskylän Huhtasuon, Keskustan, Kuokkalan, Kyllön, Palokan ja Vaajakosken terveysasemien sekä Hankasalmen ja Uuraisten terveysasemien alueella asuvat kuntalaiset. Kokeiluun kuuluvat yleislääkäri- ja sairaanhoitajavastaanotot sekä niihin liittyvät tutkimukset, kuten laboratorio- ja röntgenpalvelut.

– Kokeilu on päättymässä lokakuun lopussa, eli vaikka Mehiläisen asiakkaat nyt valitsisivat toisen yksityisen palveluntuottajan, he palaavat omien julkisten terveysasemiensa asiakkaiksi marraskuun 1. päivä alkaen, kertoo kokeilun projektipäällikkö Riitta Pylvänen.

Poikkeuksena on Hankasalmi, jossa selvitetään parhaillaan mahdollisuutta käyttää yksityisen palveluntuottajan palveluita myös lokakuun jälkeen esimerkiksi palvelusetelillä.

Lisätietoa valinnanvapauskokeilusta Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisillta löydät täältä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .