Melua ja pölyä: vaativa purkutyö alkoi Jyväskylän keskustassa

Keskusseurakuntatalo poistuu opiskelija-asuntojen tieltä.

Jyväskylän keskusseurakuntatalon purkutyöt alkoivat tiistaina. Urakoitsija Ahosen Eristys- ja Rakennuspalvelu Oy on tehnyt työmaasta pöly- ja meluhaittailmoitukset.

Toimitusjohtaja Joona Ahonen kertoo, että alkuun melua ei juuri tule, vaan melua aiheuttavat työt keskittyvät projektin loppupuolelle helmi-maaliskuulle. Äänekkäät työt, kuten betonin rikotus, pyritään tekemään 8–16 välisenä aikana.

Ahosen mukaan työstä tulee väkisinkin pölyä, mutta pölyttäminen pyritään pitämään minimissään kastelemalla.

Keskusseurakuntatalon työmaa on poikkeuksellinen paitsi keskeisen sijaintinsa takia, myös siksi että rakennuksessa oleva seurakuntasali on suojeltu. Sitä ei siksi pureta.

– Tämä on vaativampi kohde kuin nämä työt yleensä, Ahonen vahvistaa.

Seurakuntasalin suojelemista helpottaa se, että sillä ja purettavalla talolla ovat omat rakenteensa.

Suunnitelman mukaan purkutyöt ovat valmiit maaliskuun lopussa. Ahonen kuitenkin muistuttaa, että työt voivat venyä, jos talosta löytyy esimerkiksi poikkeuksellisia rakenteita.

Seurakuntatalo on rakennettu 1960-luvun alussa.

Purettava rakennus väistyy uuden kahdeksankerroksisen Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiö KOASin asuintalon tieltä. KOAS osti tontin takaosan Jyväskylän seurakunnalta viime vuonna.

Juttua muokattu 2.1.2018 kello 15.22: seurakuntasali on keskusseurakuntatalossa, ei vain sen yhteydessä, kuten jutussa aiemmin mainittiin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .