Meluvalliin ilmestyi viikonloppuna luvaton Vastarintaliikkeen logo

Järjestöjen luvattomat kyltit poistetaan yleensä nopeasti teiden varsilta.

Viikonloppuna Palokan moottoritien varteen ilmestynyt Suomen Vastarintaliikkeen logo saanee pikaisen lähdön meluvallista.

Mustavalkoinen kyltti oli ripustettu Jyväskylän ja Palokan välisen moottoritien meluvalliin Löylyjoen tienoille viikonloppuna. Kylttiin oli piirretty Suomen Vastarintaliikkeen logo.

Ely-keskukselle ei ollut maanantaiaamuun mennessä tullut ilmoituksia kyltistä, kertoo Keski-Suomen tiehoidon aluevastaava Timo Hyvönen. Ely-keskus ei ollut myöskään vielä poistanut kylttiä vallista.

Hyvösen mukaan järjestöjen kyltit, lakanat ja vastaavat irrotetaan yleensä varsin nopeasti teiden varsilta. Tekstien ja maalausten poistaminen on hankalampaa.

Syy poistoon on yksiselitteinen: kyltille ei ole haettu lupaa.

– Eikä tuollaiselle [SVL:n logolle] varmasti mitään lupaa saataisikaan. Tierakenteisiinhan ei saisi tuollaisia laittaa, se on tierakenteiden turmelemista. Eihän kenenkään talon seinäänkään saa laittaa tuollaisia ilman omistajan lupaa, Hyönen sanoo.

Onko sisällöllä väliä?

Ely-keskus hallitsee tienvarsimainontaa valtaväylillä. Jyväskylän kaupungin hallinnoimia ajoneuvoliikenteen väyliä on noin 500 kilometriä ja toiset 500 kilometriä kevyen liikenteen väyliä.

Kaupungin katu- ja satamamestari Jan Viilos kertoo, että pahennusta herättäviin kyltteihin reagoidaan pikaisemmin kuin jos kyseessä olisi esimerkiksi hääjuhlaopaste.

– Jos kyltissä on selkeästi häiritsevää sisältöä, vaikkapa kirkkoveneitä tai hakaristejä, siitä myös tulee herkemmin ilmoituksia. Niin tietysti reagoidaan, Viilos sanoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .