Meppien valiokuntapaikat ratkesivat - teollisuus, energia ja ympäristö kiinnostavat

Suomalaismepit pääsivät pitkälti toiveidensa mukaisiin valiokuntiin Euroopan parlamentissa. Teollisuus- ja energia-asiat, talous ja ympäristö kiinnostavat suomalaisia.

Valiokunnat ovat meppien työssä keskeisiä, sillä niissä valmistellaan lainsäädäntöä ja muita parlamentin täysistunnoissa käsiteltäviä asioita.

Meppien vaikutusvalta riippuu siitä, millaisia tehtäviä he valiokunnissa saavat. Myös valiokunnan varajäsenenä voi päästä vaikuttamaan lainsäädäntötyöhön.

- Varajäsenen ja varsinaisen jäsenen ero on erittäin pieni, sanoo SDP:n meppi Liisa Jaakonsaari.

Tällä vaalikaudella tunkua on ollut etenkin teollisuus- ja energia-asioita käsittelevään valiokuntaan. Suomalaisista sinne valittiin kokoomuksen Henna Virkkunen ja SDP:n Miapetra Kumpula-Natri.

Myös ympäristöä ja taloutta käsittelevät valiokunnat ovat suosittuja. Ympäristövaliokuntaan valittiin Anneli Jäätteenmäki (kesk.) ja Nils Torvalds (r.). Talousvaliokunnassa jatkavat Sirpa Pietikäinen (kok.) ja Sampo Terho (ps.).

Kehitysyhteistyövaliokuntaan valittiin niin ikään kaksi suomalaista, mepin työhön palaavat Paavo Väyrynen (kesk.) ja Heidi Hautala (vihr.).

Henna Virkkunen nousemassa haluamaansa valiokuntaan

Uusimmat

Kotimaa

Valtion omaisuutta on pantu lihoiksi jo aiemmin miljardien edestä – Tuloja on käytetty hankkeisiin ja yleisiin menoihin

Hallitusneuvottelijat vaitonaisia omaisuuden myynnistä: "Eri kausilla toimitaan eri tavoin, se on se periaate"

Ylen mittaus: Kokoomus eurovaaleissa suosituin puolue, vihreät ja perussuomalaiset kisaavat kakkossijasta

Nuoret stressaavat alavalintaa ja iso osa pitää välivuoden – yliopiston suosio säilyy, mutta moni uskoo, että pelkkä koulutus ei takaa töitä

Biseksuaali nainen saa usein kevytkenkäisen leiman: "Ajatellaan helposti, että hän on kiinnostunut enemmän kuin yhdestä ihmisestä"

Rahavääntö jatkuu hallitusneuvotteluissa, seuraavaksi aletaan karsia työryhmissä tehtyjä ehdotuksia

Kesäsää katoaa, lämpö putoaa alle ajankohdan keskiarvon

Britanniassa ja Hollannissa äänestetään jo tänään EU-vaaleissa – tuloksia ei ole luvassa ennen sunnuntaita, jolloin suurin osa jäsenmaista äänestää

Ylöjärvellä syttynyt hallipalo näkyi liekkimerenä Tampereen keskustaan saakka

Lastensuojeluyksikössä Mänttä-Vilppulassa syttyi tulipalo, ohjaaja sai pelastettua kaikki lapset ulos –  "Evakuointi onnistui häneltä todella hyvin", palomestari kehuu

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.