Meppien valiokuntapaikat ratkesivat - teollisuus, energia ja ympäristö kiinnostavat

Suomalaismepit pääsivät pitkälti toiveidensa mukaisiin valiokuntiin Euroopan parlamentissa. Teollisuus- ja energia-asiat, talous ja ympäristö kiinnostavat suomalaisia.

Valiokunnat ovat meppien työssä keskeisiä, sillä niissä valmistellaan lainsäädäntöä ja muita parlamentin täysistunnoissa käsiteltäviä asioita.

Meppien vaikutusvalta riippuu siitä, millaisia tehtäviä he valiokunnissa saavat. Myös valiokunnan varajäsenenä voi päästä vaikuttamaan lainsäädäntötyöhön.

- Varajäsenen ja varsinaisen jäsenen ero on erittäin pieni, sanoo SDP:n meppi Liisa Jaakonsaari.

Tällä vaalikaudella tunkua on ollut etenkin teollisuus- ja energia-asioita käsittelevään valiokuntaan. Suomalaisista sinne valittiin kokoomuksen Henna Virkkunen ja SDP:n Miapetra Kumpula-Natri.

Myös ympäristöä ja taloutta käsittelevät valiokunnat ovat suosittuja. Ympäristövaliokuntaan valittiin Anneli Jäätteenmäki (kesk.) ja Nils Torvalds (r.). Talousvaliokunnassa jatkavat Sirpa Pietikäinen (kok.) ja Sampo Terho (ps.).

Kehitysyhteistyövaliokuntaan valittiin niin ikään kaksi suomalaista, mepin työhön palaavat Paavo Väyrynen (kesk.) ja Heidi Hautala (vihr.).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Henna Virkkunen nousemassa haluamaansa valiokuntaan