Merikarvialla haavoittunut mies kuoli sairaalassa

Poliisin ampumista luodeista haavoittunut merikarvialainen 41-vuotias mies menehtyi keskiviikkoaamuna Porin keskussairaalassa. Mies riehui sekavassa tilassa vesuri aseenaan tiistai-iltana Merikarvialla. Poliisit ampuivat häntä jalkaan kolme kertaa, ennen kuin hänet saatiin sairasautoon.

Kankaanpään poliisipäällikön Tommi Teurin mukaan kyseessä oli hätävarjelutilanne. Mies löi vesurilla poliisikoiran tajuttomaksi ja tuli aseineen kohti poliiseja. Kuolinsyystä ei ole vielä tietoa.

Koko tapahtumaketju tutkitaan tarkoin syyttäjän johdolla.

Teurin mukaan mies oli kärsinyt pitkän aikaa mielenterveysongelmista. Omaiset tilasivat tiistaina sairasauton viemään häntä hoitoon, mutta mies karkasi saattajiltaan. Poliisit hälytettiin apuun tässä vaiheessa.

Illan kuluessa neljä poliisipartiota jäljitti Merikarvian kaatopaikantien maastossa harhaillutta miestä. Hän oli varustautunut vesurin lisäksi rautaharavalla. Harhailija ei noudattanut poliisin kehotuksia. Miestä seurattiin lähes kolme tuntia.

Poliisipartion mukaan erään aukion laidalla mies kääntyi jäljittäjiä kohti vesuri lyöntiasennossa. Kun hän ei totellut pysähtymiskäskyjä, poliisit ampuivat häntä kahdesti alas oikeaan jalkaan. Varoituslaukaukset eivät kuitenkaan tehonneet.

Tässä vaiheessa poliisikoira päästettiin irti, mutta mies löi koiran tajuttomaksi. Hän pysähtyi vasta kolmannen laukauksen jälkeen.

Läheltä ammuttu luoti osui oikeaan reiteen. Haavoittuneelle annettiin ensiapua ja hänet kuljetettiin hoitoon Porin keskussairaalaan.

Maahan isketty poliisikoira palasi melko pian tajuihinsa. Sitä käytettiin Merikarvialla eläinlääkärissä. Koiran uskotaan toipuvan lyönnistä.

Keskiviikkona jutun tutkimusten johtajaksi määrättiin Vaasan kihlakunnansyyttäjä. Varsinaiset tutkimukset hoitaa keskusrikospoliisin Turun yksikkö.