Merikarvialla haavoittunut mies kuoli sairaalassa

Poliisin ampumista luodeista haavoittunut merikarvialainen 41-vuotias mies menehtyi keskiviikkoaamuna Porin keskussairaalassa. Mies riehui sekavassa tilassa vesuri aseenaan tiistai-iltana Merikarvialla. Poliisit ampuivat häntä jalkaan kolme kertaa, ennen kuin hänet saatiin sairasautoon.

Kankaanpään poliisipäällikön Tommi Teurin mukaan kyseessä oli hätävarjelutilanne. Mies löi vesurilla poliisikoiran tajuttomaksi ja tuli aseineen kohti poliiseja. Kuolinsyystä ei ole vielä tietoa.

Koko tapahtumaketju tutkitaan tarkoin syyttäjän johdolla.

Teurin mukaan mies oli kärsinyt pitkän aikaa mielenterveysongelmista. Omaiset tilasivat tiistaina sairasauton viemään häntä hoitoon, mutta mies karkasi saattajiltaan. Poliisit hälytettiin apuun tässä vaiheessa.

Illan kuluessa neljä poliisipartiota jäljitti Merikarvian kaatopaikantien maastossa harhaillutta miestä. Hän oli varustautunut vesurin lisäksi rautaharavalla. Harhailija ei noudattanut poliisin kehotuksia. Miestä seurattiin lähes kolme tuntia.

Poliisipartion mukaan erään aukion laidalla mies kääntyi jäljittäjiä kohti vesuri lyöntiasennossa. Kun hän ei totellut pysähtymiskäskyjä, poliisit ampuivat häntä kahdesti alas oikeaan jalkaan. Varoituslaukaukset eivät kuitenkaan tehonneet.

Tässä vaiheessa poliisikoira päästettiin irti, mutta mies löi koiran tajuttomaksi. Hän pysähtyi vasta kolmannen laukauksen jälkeen.

Läheltä ammuttu luoti osui oikeaan reiteen. Haavoittuneelle annettiin ensiapua ja hänet kuljetettiin hoitoon Porin keskussairaalaan.

Maahan isketty poliisikoira palasi melko pian tajuihinsa. Sitä käytettiin Merikarvialla eläinlääkärissä. Koiran uskotaan toipuvan lyönnistä.

Keskiviikkona jutun tutkimusten johtajaksi määrättiin Vaasan kihlakunnansyyttäjä. Varsinaiset tutkimukset hoitaa keskusrikospoliisin Turun yksikkö.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Talvikausi lähenee Laajavuoressa – ensilumenlatu voi avautua jo ensi viikolla, laskettelukausi pitenee kuukaudella

Harjavallan rikosepäily koveni: Teinityttöä epäillään murhan yrityksestä

Presidentti Niinistö tapasi Japanin pääministerin – keisari Naruhiton kruunajaiset huomenna

Miestä puukotettiin asunnossa Pupuhuhdassa – 21-vuotiasta naista epäillään tapon yrityksestä

Johan Bäckman esitteli pronssisoturia MV-oikeudenkäynnin aluksi – syyttäjän mukaan hän ja MV-julkaisun perustaja tekivät toimittaja-kirjailijan elämästä piinaa

Nainen harmistui, kun sakko napsahti tuulilasiin kuuden minuutin kauppareissulla – yhä useamman kaupan parkkiaikaa rajoitetaan kiekoilla Jyväskylässä

Näin liikkumissuositukset muuttuivat: Jo kahvikupin hakemisesta löntystellen saa liikkumispisteitä

Yön uutiskooste: Joka neljäs nuori on kokeillut sähkötupakkaa, EU valmis siirtämään brexitin takarajaa helmikuulle

Yläkouluun menevistä tytöistä 70 prosenttia saanut papilloomarokotteen – paikalliset erot suuria

Uutisanalyysi: Aktiivimallin leikkuri poistuu, mutta moni muu vaalilupaus jäi – Opintorahan satanen kuihtui, poliisien ja pakolaisten määrät kaukana luvatusta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.