Merikarvialla haavoittunut mies kuoli sairaalassa

Poliisin ampumista luodeista haavoittunut merikarvialainen 41-vuotias mies menehtyi keskiviikkoaamuna Porin keskussairaalassa. Mies riehui sekavassa tilassa vesuri aseenaan tiistai-iltana Merikarvialla. Poliisit ampuivat häntä jalkaan kolme kertaa, ennen kuin hänet saatiin sairasautoon.

Kankaanpään poliisipäällikön Tommi Teurin mukaan kyseessä oli hätävarjelutilanne. Mies löi vesurilla poliisikoiran tajuttomaksi ja tuli aseineen kohti poliiseja. Kuolinsyystä ei ole vielä tietoa.

Koko tapahtumaketju tutkitaan tarkoin syyttäjän johdolla.

Teurin mukaan mies oli kärsinyt pitkän aikaa mielenterveysongelmista. Omaiset tilasivat tiistaina sairasauton viemään häntä hoitoon, mutta mies karkasi saattajiltaan. Poliisit hälytettiin apuun tässä vaiheessa.

Illan kuluessa neljä poliisipartiota jäljitti Merikarvian kaatopaikantien maastossa harhaillutta miestä. Hän oli varustautunut vesurin lisäksi rautaharavalla. Harhailija ei noudattanut poliisin kehotuksia. Miestä seurattiin lähes kolme tuntia.

Poliisipartion mukaan erään aukion laidalla mies kääntyi jäljittäjiä kohti vesuri lyöntiasennossa. Kun hän ei totellut pysähtymiskäskyjä, poliisit ampuivat häntä kahdesti alas oikeaan jalkaan. Varoituslaukaukset eivät kuitenkaan tehonneet.

Tässä vaiheessa poliisikoira päästettiin irti, mutta mies löi koiran tajuttomaksi. Hän pysähtyi vasta kolmannen laukauksen jälkeen.

Läheltä ammuttu luoti osui oikeaan reiteen. Haavoittuneelle annettiin ensiapua ja hänet kuljetettiin hoitoon Porin keskussairaalaan.

Maahan isketty poliisikoira palasi melko pian tajuihinsa. Sitä käytettiin Merikarvialla eläinlääkärissä. Koiran uskotaan toipuvan lyönnistä.

Keskiviikkona jutun tutkimusten johtajaksi määrättiin Vaasan kihlakunnansyyttäjä. Varsinaiset tutkimukset hoitaa keskusrikospoliisin Turun yksikkö.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Tuppurainen elpymisrahastosta: Suomi vie tavoitteitaan eteenpäin määrätietoisesti, mutta sopu on tärkein

Palokan senioritaloista evakuoitujen jatkoasumista selvitetään maanantaina: Rakennus- ja terveysvalvonta arvioivat, onko koteihin turvallista palata

Sää muuttuu viikon aikana sateisesta lähes helteiseksi

Keski-Suomessa raportoitiin sunnuntaina yksi uusi koronavirustartunta

Jyväskyläläisperheen kaksi lasta altistui koronalle Mannisenmäen päiväkodissa – äiti toivoo, että syyllistämisen sijaan muistettaisi riskit: "Eilen käytiin testissä ja nyt odotellaan"

Koronan vahvistama pyöräilybuumi näkyi kesäkuussa myyntipiikkinä – suuria poistomyyntejä ei välttämättä syksyllä nähdä

Sotilaspoliisi jatkaa Palokan senioritalon jälkivartiointia – uudelleen syttymisen mahdollisuutta ei ole vielä täysin poissuljettu

SPR järjesti ruokaa, vaatteita ja hygieniatarvikkeita Palokan tulipalosta evakuoiduille heti lauantaina – näin sinä voit auttaa

Punkin purema voi tehdä allergiseksi liharuualle – harvinaista sairautta ei osata aina tunnistaa, joten diagnoosin saanti voi kestää vuosia

Sunnuntain jumalanpalvelus lähettiin suorana Tikkakosken kirkosta – katso tallenne

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.