Merikotka pesii ensimmäistä kertaa Hämeessä

Uhanalainen merikotkaperhe on asettunut ensimmäistä kertaa pesimään Kanta-Hämeeseen. WWF:n mukaan merikotkan pesässä on kaksi poikasta.

Pesivän parin naaras on satakuntalainen Selkämeren rannikolla vuonna 2003 rengastettu yksilö. Noin seitsemänviikkoiset poikaset on rengastettu.

Merikotkaperheen pesäpuu on korkein Suomessa tunnettu pesäpuu. Itse pesä on lähes 26 metrin korkeudessa maasta. Merikotkat muuttavat usein sääksille rakennettuihin pesiin, mutta Hämeen pari on rakentanut pesänsä itse.

WWF:n merikotkatyöryhmän sihteeri Ismo Nuuja kertoo, että kotkat ovat löytäneet paikan, josta kalaa saa hyvin. Merikotkat ruokkivat poikasiaan aluksi kalalla ja myöhemmin esimerkiksi lokin poikasilla.

– Hakemista on varmasti pesäpaikassa ollut, Nuuja arvelee.

Pesän tarkka paikka on edelleen tarkoin varjeltu salaisuus. Nuujan mukaan paikasta ollaan oltu kiinnostuneita, mutta sitä ei kerrota.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Poliisi: Mielenosoituksiin osallistui Pohjoismaisen vastarintaliikkeen toiminnassa olevia henkilöitä, kuva- ja videomateriaalia käydään läpi

Linnan juhlia seurattiin aiempaa enemmän verkossa – tv-lähetyksillä yhteensä kolme miljoonaa katsojaa

Keskustan varapuheenjohtaja kertoo, että hallitus on kipuillut alusta alkaen – "Vahvaa luottamusta ei ole pystytty rakentamaan"

Tuhannet yhdistävät lukion ja ulkomaat – Jyväskylässä opiskelijoita hemmotellaan maksuttomalla opintojaksolla eri puolilla Eurooppaa

Puhemies Vanhanen Ylen Ykkösaamussa: Keskustelu uusista vaaleista hallituskriisin yhteydessä ylitse kaiken suhteellisuuden

Eurojackpotin päävoitto pelattiin Janakkalassa

Suomalaisoperaattorit luottavat Huawein tekniikkaan – ”todisteita Huawein laitteisiin liittyvistä tietoturvariskeistä ei ole esitetty”

Ihminen jäi junan alle Jyväskylässä – rataliikenne Jyväskylän ja Jämsän välillä jatkuu

Yön uutiskooste: Puolueet vastaavat tänään Antti Rinteen kysymyksiin, itsenäisyyspäivän mielenosoitusten kiinniotetuista suurin osa päästetty vapaaksi, Ericssonille miljardisakot

Kirjailija Hannele Huovi vei Linnaan erikoisia terveisiä – "Etiketti on tärkeää, karhutkin sen tietävät"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.