Merja Ailus nousemassa Kevan johtoon

Kuntien eläkevakuutuksen toimitusjohtajaksi on nousemassa Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jytyn puheenjohtaja Merja Ailus. Kevan hallitus esittää Ailuksen valintaa tehtävään.

Ailus on puoluetaustaltaan keskustalainen. Yhtiön edellinen toimitusjohtaja Markku Kauppinen (kesk.) erosi tehtävästään heinäkuun alussa vaalirahakohun vuoksi.

Paikka on kuulunut keskustan poliittisiin läänityksiin. Paikan täytön on nähty olevan osaltaan kytköksissä Kuntaliiton toimitusjohtajan valintaan. Tehtävään valittiin vastikään kokoomuslainen Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma.

Kevan johtoon haki useita kovia nimiä. Kevan hallituksen puheenjohtaja Sampsa Kataja (kok.) sanoi STT:lle, että tehtävään haettiin yksiselitteisesti pätevintä henkilöä, ja hakijat haastateltiin perusteellisesti. Soveltuvuustestit tehtiin ja koulutus ja kokemus arvioitiin.

Kevan valtuuskunta päättää toimitusjohtajasta 4. joulukuuta eli kahden viikon päästä. Valinnasta ei ole tulossa yksimielistä, sillä SDP ja vasemmistoliitto haluavat paikalle Kevan nykyisen varatoimitusjohtajan Timo Viherkentän, jolla ei ole puoluekytköksiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.