Metalliliiton ja Teknologiateollisuuden neuvottelut jatkuvat aamulla

Metalliliiton mukaan pientä lähestymistä on tapahtunut.

Metalliliiton puheenjohtajan Riku Aallon mukaan neuvotteluissa Teknologiateollisuuden kanssa päästiin jo pitkälle viime yönä. Neuvotteluratkaisua ei kuitenkaan vielä ole, vaan neuvotteluita jatketaan puoli yhdeltätoista Etelärannassa. Jonkinlainen päätös pyritään hänen mukaansa saamaan kello 12:een mennessä, jolloin liiton hallitus on koolla.

– Eihän me sinne mentäisi, ellei me uskottaisi asiaan. Totta kai meillä on tavoitteena se, että neuvottelutulos saadaan, Aalto sanoi.

Muutama kohta sopimuksessa on hänen mukaansa yhä auki.

Aalto kertoi tilanteesta mennessään SAK:n hallituksen kokoukseen. SAK:n puheenjohtajan Lauri Lylyn mukaan järjestön hallitus pyrkii tekemään päätöksen kilpailukykysopimuksesta huolimatta siitä, että muun muassa Metalliliiton ja Palvelualojen ammattiliiton kantaa ei vielä tiedetä.

Aallon mukaan neuvotteluissa on puitu pitkään hiertänyttä kysymystä työajasta.

– Meillä on niin paljon erilaisia työaikamuotoja, että tämä ei ole mikään yksinkertainen harjoitus, Aalto sanoi.

Metalliliiton lopullista kantaa kilpailukykysopimukseen joudutaan odottamaan aina 10. kesäkuuta saakka, jolloin liiton valtuusto on koolla.

Ratkaisu kiinni useista palasista

Palvelualojen ammattiliiton puheenjohtajan Anna Selinin mukaan liiton on vaikeaa tehdä päätöstä kilpailukykysopimuksesta, jos Metalliliiton kantaa ei tiedetä. Selinin mukaan liiton hallitus joutuu hyvin todennäköisesti odottamaan Teknologiateollisuuden ja Metalliliiton ratkaisua.

PAMin hallitus on koolla kello 13. Selin toivoo, että Metalliliitto ja Teknologiateollisuus pääsisivät ratkaisuun tämän päivän aikana.

Metalliliiton tavoin PAM ei aio äänestää, jos SAK:n hallitus joutuu äänestämään kannastaan kilpailukykysopimukseen. Selin arvioi tilannetta mennessään SAK:n hallituksen kokoukseen.

SAK:n Lylyn mukaan järjestön hallitus aikoo keskustella ensin maan hallituksen toimista ja arvioida sen jälkeen sopimuksen kattavuutta. Maan hallituksen toimet vaikuttavat hänen mukaansa riittäviltä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Metallin Aalto: Neuvotteluissa päästy jo pitkälle

PAM odottanee Metalliliiton kantaa

Metalliliiton ja Teknologiateollisuuden neuvottelut viivästyivät

Uusimmat

Kotimaa

Petri Honkonen ottaa ärhäkkäästi kantaa sisäilmasta sairastuneiden puolesta: "Vähättelyn ja luulosairaiksi leimaamisen on loputtava"

Lapin-matkailun odotetaan kasvavan myös tänä talvena Thomas Cookin konkurssista huolimatta

Maksamaton vieras vietti aamupäivän sinnikkäästi jyväskyläläisen kahvilan sisätiloissa – henkilökunta nappasi siipeilijän lopulta nalkkiin

Opetusministeri Andersson Ylen Ykkösaamussa: Sitova mitoitus oppilashuoltoon tarkoitus saada tällä hallituskaudella

Metsästäjä losautti Päijänteeseen pudonnutta sorsaa veneestä – ei olisi kannattanut

Ruokalähetti voi joutua yrittäjäksi vasten tahtoaan – työministeri lupaa alustatyöntekijöille aiempaa paremmat oikeudet

Hävittäjät uusitaan, mutta pitääkö myös Hawkit päivittää? – Loikka harjoituskoneista uusiin hävittäjiin on pitkä

Jyväskylän AaltoAlvarin vastasauna on ollut kuukausia poissa käytöstä, eikä avaamisajankohdasta ole tietoa – Saunaseura huolestunut tilanteesta

Jorman tilaaman otsalampun laturi räjähti: "Se oli jumalaton pamaus" – Julkinen keskustelu turvallisuudesta sai pelastustoimen aloittamaan akkupalojen tilastoinnin

Todistusvalinnasta tulee pääväylä korkeakouluun ensi keväänä – Yliopistot julkaisivat tiedot aloituspaikkojen osuudesta jo kesällä 2018, milloin tulevat ammattikorkeakoulujen tiedot?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.