Metalliliiton vaalit saattavat lykkääntyä

Äänestyslippujen postituksessa tapahtunut virhe saattaa lykätä Metallityöväen liiton vaaleja. Itellan eli entisen postin tekemän tulostusvirheen vuoksi vaalikirjeet saatiin lähettyä vasta torstaina. Uurnavaalit on määrä toteuttaa sunnuntaista tiistaihin. Kirjeitä ovat saaneet myös ne, jotka ovat jo äänestäneet ennakkoon.

Uurnavaaleissa on äänioikeus yli 95 000 Metalliliiton jäsenellä. Ennakkoon äänesti yli 67 000 äänioikeutettua.

Metallin vaalit ovat olleet poliittisesti kiinnostavat, koska niissä mitataan SDP:n ja vasemmistoliiton kannatus. Vasemmistoliiton kannatus on pysytellyt noin 40 prosentissa. Demareiden osuus pysynee 58 prosentin tienoilla.

Keskusvaalilautakuntana toimivan liittohallituksen on määrä selvittää lauantaihin mennessä, ovatko ongelmat niin laajoja, että uurnavaalit täytyy käydä uudelleen. Se voi merkitä ainakin kolmen viikon lykkäystä, koska ne toteutetaan ammattiosastojen aikatauluilla.

Ammattiosastot järjestävät yli 2 000 uurnavaalitilaisuutta.

Itella pahoitteli virhettään perjantaina. Itellan mukaan vastaavaa ei ole tapahtunut koskaan aikaisemmin, vaikka yhtiö on järjestänyt posti- ja uurnavaalien yhdistelmiä asiakkailleen jo 15 vuoden ajan. Sekaannuksen syy oli koodausvirhe.

- Olemme erittäin pahoillamme syntyneestä tilanteesta. Pyydämme anteeksi sekä Metalliliitolta että sen jäseniltä, sanoi johtaja Pavlos Ylinen Itellasta.

Vaaleissa valitaan lähes 500 osallistujaa 25. toukokuuta järjestettävään, neljän vuoden välein kokoontuvaan liittokokoukseen.

SDP:n vaaliliitolla on vaaleissa 759 ja vasemmistoliiton vetämällä vaaliliitolla 619 ehdokasta. Keskustalla ehdokkaita on 17.

Liittokokouksessa ratkaistaan muiden muassa, jatkaako Erkki Vuorenmaa (sd.) liiton puheenjohtajana. Kilpailijoiksi ovat ilmoittautuneet liiton talouspäällikkö Riku Aalto (sd.) sekä työehtosihteeri Kari Vilkman (sd.).

Uusimmat

Kotimaa

Kirjailija Heikki Peuraniemi, 84, saa suoneensa ainetta, jonka sisältöä hän ei tiedä – uusi tutkimushanke pyrkii pysäyttämään Alzheimerin taudin

Lähihoitajaksi voi vielä keväällä päästä ilman soveltuvuuskoetta – kaikki oppilaitokset eivät ota kokeita käyttöön

Suomi jarruttaa Euroopasta vietävän tiedusteluteknologian tehokkaampaa valvontaa

Turvapaikanhakija ei tiennyt juristiaan oikeustaistelun aikana – Abraham kertoo joutuneensa pakkopalautetuksi hengenvaaraan väärällä nimellä

Minna Canth -kirjailija Minna Rytisalo veti pääkirjaston Minnansalin ääriään myöten täyteen – vaikuttajan Jyväskylän-vuodet nousevat nyt uuteen arvoon

Kaksikko ryösti kaupan Paraisilla, poliisi nappasi epäillyt koiran avulla

Väitöstutkimus: D-vitamiinin puutos vaikuttaa useiden sairauksien syntyyn – tämän verran suomalainen tarvitsee ravintolisää päivässä

Linja-auto ja aura-auto kolaroivat jäisellä tiellä Loimaalla –  matkustajat selvisivät säikähdyksellä

Turistibussi jumahti jyrkkään ylämäkeen Riihivuorentiellä ja valui päin puita ja sähkölinjoja – yksi loukkaantui

Vuoden Matti on meteorologi Matti Huutonen – Nykänen sai tittelin ensimmäisenä 1983

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.