Meteorologi: Sade uhkaa pilata vapun

Lähipäivien sateet eivät pahenna tulvia.

Vapuksi saattaa alustavien ennusteiden mukaan saapua Suomeen matalapaine sateineen, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta. Lähipäivinä sää näyttäisi olevan epävakaista, mutta sateet jäänevät kuuroiksi.

– Keskiviikkona sadekuurot saattavat olla suurempia, torstaina paikallisempia. Viikonloppuna vaikuttaisi olevan tulossa matalapaine, kertoi meteorologi Nina Karusto STT:lle.

Ensi viikon alussa vapuksi on ennusteiden mukaan saapumassa maahan toinen matalapaine. Karuston mukaan vapun sään ennustettavuus on kuitenkin tällä kertaa "aika vaikeaa" viikkoa etukäteen.

Meteorologin mukaan lähipäivien sateet ovat jäämässä sen verran vähäisiksi, että sateet eivät pahenna tulvia tällä erää. Viikonloppuna vettä voi kuitenkin tulla enemmän.

Turun yliopiston Norkko.fi-palvelun mukaan torstaina on runsaasti siitepölyä Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalan keskiosissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Tuhatpäinen yleisö todisti 1941 saksalaissotilaiden hautajaisia Jyväskylässä: 1950–60-luvulla haudat yllättäen hävisivät – onko sinulla tietoja vainajien siirroista?

Petri Honkonen ottaa ärhäkkäästi kantaa sisäilmasta sairastuneiden puolesta: "Vähättelyn ja luulosairaiksi leimaamisen on loputtava"

Lapin-matkailun odotetaan kasvavan myös tänä talvena Thomas Cookin konkurssista huolimatta

Maksamaton vieras vietti aamupäivän sinnikkäästi jyväskyläläisen kahvilan sisätiloissa – henkilökunta nappasi siipeilijän lopulta nalkkiin

Opetusministeri Andersson Ylen Ykkösaamussa: Sitova mitoitus oppilashuoltoon tarkoitus saada tällä hallituskaudella

Metsästäjä losautti Päijänteeseen pudonnutta sorsaa veneestä – ei olisi kannattanut

Ruokalähetti voi joutua yrittäjäksi vasten tahtoaan – työministeri lupaa alustatyöntekijöille aiempaa paremmat oikeudet

Hävittäjät uusitaan, mutta pitääkö myös Hawkit päivittää? – Loikka harjoituskoneista uusiin hävittäjiin on pitkä

Jyväskylän AaltoAlvarin vastasauna on ollut kuukausia poissa käytöstä, eikä avaamisajankohdasta ole tietoa – Saunaseura huolestunut tilanteesta

Jorman tilaaman otsalampun laturi räjähti: "Se oli jumalaton pamaus" – Julkinen keskustelu turvallisuudesta sai pelastustoimen aloittamaan akkupalojen tilastoinnin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.