Metroliikenne kulkee jälleen – korvaavat bussit jatkavat kello kymmeneen asti

Koko metro ehti olla pysähdyksissä noin 45 minuuttia.

Helsingin metron junat kulkevat jälleen, joskin vuorovälit ovat epäsäännölliset. Helsingin seudun liikenteen mukaan korvaava bussiliikenne jatkaa kello 10:een saakka Tapiolasta ja Matinkylästä Kamppiin.

Metroliikenne oli aamulla pysähdyksissä teknisen vian vuoksi. HSL:n mukaan häiriö johtui asetinlaiteviasta, joka pysäytti metroliikenteen koko linjalla kello 5.50. Liikenne saatiin käynnistettyä kello 6.20 Ruoholahdesta itään, ja hieman kello seitsemän jälkeen liikenne saatiin toimimaan koko metrolinjalla.

HSL:n mukaan vian korjaaminen vaati koko metroliikenteen keskeyttämistä. Häiriö heijastuu liikenteeseen vielä aamupäivällä, ja metroliikenteen vuorovälit ovat epäsäännöllisiä.

– Onneksi tässä oli aikainen aamu, mutta kyllä siellä toki on ruuhkaa ollut. Meillä on ollut opastajia paikalla, kertoi viestinnän päivystäjä Eeva Jakobsson HSL:stä.

Esimerkiksi Hakaniemen asemalla ei ollut kuulutuksia aamukuuden maissa. Yksi vartija kierteli kuuden jälkeen kertomassa ihmisille, että liikenteessä on häiriö. Näyttötaululla kerrottiin, että metro olisi tulossa minuutin kuluttua.

Jakobssonin mukaan on hyvin mahdollista, että tiedonkulussa on ensi alkuun ollut ongelmia. Hän kertoo saaneensa tiedon viasta noin viisi minuuttia aamukuuden jälkeen.

– Yritämme tehdä kaiken niin nopeasti kuin pystymme. Pahoittelut kaikesta haitasta, mitä matkustajille on aiheutunut.

Jakobssonin mukaan korvaava bussiliikenne saatiin käyntiin kolmessa vartissa.

– Lähdetään heti soittelemaan bussiyhtiöt läpi, meillä on etukäteinen suunnitelma ja sen mukaan sitten edetään.

Jakobssonin mukaan kaikille häiriöille on valmiina omat suunnitelmansa, ja jos häiriö pitkittyy, korvaavia busseja hankitaan lisää.

– Siinä, että saadaan kuljettajat ja autot liikkeelle, aina tovi menee.

HSL:n tarkemmilla tiedoilla häiriön kestosta ja korjaamisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.