Metsä Board varautuu tulevaan Äänekoskella – hakee Hiskinmäen kaavaan muutosta ja laajennusta

Taivekartonkia Äänekoskella valmistava Metsä Board Oyj varautuu tulevaisuuteen hakien parhaillaan Äänekosken kaupungilta muutosta ja laajennusta Hiskinmäen asemakaavaan. Uusi kaava mahdollistaisi teollisuustoimintojen sijoittamisen alueelle sekä sujuvien ja turvallisten liikenneyhteyksien teon alueelta Äänekoskentielle. Uusi liikenneyhteys tehdasalueelle voisi kulkea Ääneniementien tai nykyisen paloaseman kohdalta.

– Varaudumme mahdollisuuteen kehittää tehdasta tulevaisuudessa. Mikäli kehittämistarpeita tulee, silloin kaikki olisi valmiiksi maankäytöllisesti mahdollista, Metsä Boardin Äänekosken tehtaanjohtaja Veli-Pekka Kyllönen muotoilee.

Kyllösen mukaan kartongin kysyntä on ollut hyvää.

– Äänekosken tehdasta ajetaan täydellä kapasiteetilla.

Asemakaavamuutosta ja -laajennusta haetaan alueelle, joka rajautuu entisen lukion korttelista noin kaksi kilometriä Suolahden suuntaan Äänekoskentien ja rautatien välissä. Alueeseen sisältyy rautatien ja Äänekoskentien alueiden lisäksi pienehköjä vesi- ja puistoalueita. Yhtiö omistaa kaiken rakentamiskäyttöön kaavoitettavissa olevan maa-alueen. Suunnittelualue on pinta-alaltaan noin 65 hehtaaria.

Äänekosken kaupunginhallitus käsitteli Hiskinmäen asemakaavan laatimista maanantaina. Tavoitteena on asettaa kaavaluonnos nähtäville vuoden lopulla ja kaavaehdotus vuoden 2020 alkupuoliskolla. Tällöin kaava voitaisiin hyväksyä ensi kesän tai viimeistään syksyn aikana.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .