Metsästäjäliitto: Ampumatarvikkeiden säilyttämisohjeet ovat ylimitoitettuja

Syyskuun alusta tuli voimaan uusi räjähdeasetus, joka toi merkittäviä muutoksia ampumatarvikkeiden säilytykseen. Metsästäjäliitto kertoo, että ruutia, nalleja ja patruunoita tulee nykyään säilyttää kotona tilassa, joka kestää 30 minuuttia palorasitusta.

Metsästäjäliitto pitää uudistusta tarpeettomana.

– On ymmärrettävää, että suuria määriä räjähteitä esimerkiksi liikkeenharjoitustarkoituksessa säilytettäessä paloturvallisuuteen on kiinnitettävä aivan erityistä huomiota. Mutta ammuntaa tai metsästystä harrastavan henkilön kohdalla uudessa vaatimuksessa kyse on tarpeettomasta ylimitoituksesta. Etenkin patruunoissa räjähtävät aineet ovat hylsyn, luodin/haulikupin ja nallin kuoren muodostamassa herkältä syttymiseltä suojaavassa kotelossa, joten ne muodostavat pienemmän paloturvallisuusriskin kuin esimerkiksi monet kodin kemikaalit. Ampumatarvikkeiden aiemmin laillisissa säilytystavoissa ei myöskään ole ollut ongelmia, Metsästäjäliitto toteaa kannanotossaan.

Metsästäjäliitto vaatii, että asetusta tullaan korjaamaan kotisäilytyksen osalta aiemmin hyväksi havaitun mallin mukaiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.