Metsästys sallitaan kansallispuistoissa erityisehdoin

Metsästys on jatkossa sallittua kansallispuistoissa, mutta erityisehdoin. Eduskunta hyväksyi tänään luonnonsuojelulain muutoksen sisällön. Muutos mahdollistaa hirvieläinten, suurpetojen ja harmaahylkeiden metsästyksen kansallispuistoissa tietyin ehdoin.

Metsästys sallitaan, jos niistä on vaaraa ihmisille, tai jos eläimet aiheuttavat taloudellisia vahinkoja. Jahtiluvan myöntää Metsähallitus.

Asia nostatti eduskunnassa vastarintaa loppuun asti. Osa oppositiota sekä keskustan Tanja Karpela äänestivät hallituksen esitystä vastaan. Kaikki muutosesitykset kaatuivat kuitenkin selvin luvuin.

Oppositio arvioi, että jos metsästys sallitaan, kansallis- ja luonnonpuistojen virkistyskäyttö häiriintyy ja kävijämäärätkin saattavat laskea. Kansainvälinen kansallispuistostatuskin voi olla vaarassa.

Myös suurpetojen metsästysoikeutta pidettiin tarpeettomana, koska pedot eivät ole aiheuttaneet Etelä-Suomen kansallispuistoissa mitään harmia ihmisille tai kotieläimille. Tällaisen uhan ilmetessä on jo nykyisin mahdollista käyttää poliisin valtuuksia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.