Metsäteollisuudelta Paperiliitolle sopimusesitys – "Loisi mahdollisuuksia saada investointiympäristö houkuttelevammaksi"

Palkankorotukset olisivat 1,5 prosenttia vuodessa, sopimuksen kesto 26 kuukautta.

Liittokierroksen alun tunnelmia kuumentaneissa paperin neuvotteluissa nähtiin tänään liikahdus. Tiukkaa linjaa vetänyt Metsäteollisuus kertoi jättäneensä Paperiliitolle sopimusesityksen.

Sopimus olisi voimassa 26 kuukautta, ja siihen sisältyvän palkankorotuksen kustannusvaikutus olisi noin 1,5 prosenttia ensi vuonna ja 1,5 prosenttia vuonna 2019.

Metsäteollisuuden työmarkkinajohtajan Nina Pärssisen mukaan Metsäteollisuuden näkökulmasta kustannustaso Suomessa on kohonnut liian korkealle. Metsäteollisuus on pitkään vaatinut muutoksia alan työehtosopimuksiin.

– Ei tämä työ tähän lopu, mutta tämä olisi merkittävä askel oikeaan suuntaan, Pärssinen sanoi STT:lle.

Sopimus mahdollistaisi muun muassa sen, että ulkopuolisen työvoiman käytöstä voitaisiin sopia paikallisesti nykyistä selvästi laajemmin.

Esitykseen sisältyy Metsäteollisuuden mukaan myös Paperiliiton esittämiä parannuksia työntekijöiden työehtoihin ja luottamusmiesten asemaan.

"Auttaisi tehtaiden pysymiseen Suomessa"

Pärssisen mukaan Metsäteollisuus haluaa esitetyillä muutoksilla edesauttaa sitä, että työpaikat pysyvät jatkossakin Suomessa. Sellu- ja kartonkibisnes vetävät, mutta paperissa murheita on viime vuosina riittänyt.

– Jos meidän esitys menisi läpi, se loisi mahdollisuuksia saada jatkossa investointiympäristö houkuttelevammaksi, mikä takaisi tehtaiden pysymisen Suomessa, Pärssinen sanoi.

Myös uusille investoinneille mahdollisuudet olisivat Pärssisen mukaan paremmat.

– Ulkopuolisen työvoiman käyttöä koskeva esitys parantaisi koko toimialan kilpailukykyä, jos se pysytään ottamaan paikallisesti käyttöön, Pärssinen sanoi.

Esitykseen kuuluu myös, että seisokkikorvauksia kohtuullistettaisiin. Metsäteollisuuden mukaan tämä varmistaisi sen, että myös sellaisia tehtaita, jotka ovat seisoneet korkeiden kustannusten vuoksi jouluna ja juhannuksena, voitaisiin pitää käynnissä silloin, kun tuotteille on kysyntää.

Tällä hetkellä paperityöntekijöille maksetaan joulun ja juhannuksen seisokkiaikoina tehtävästä työstä normaalin kausipalkan lisäksi 300 prosentilla korotettua palkkaa ja vähintään kolme vapaapäivää kummastakin jaksosta.

– Niille koneille, jotka eivät kustannusten takia tähän mennessä ole voineet käydä, tulisi mahdollisuus alempiin kustannuksiin. Investoinnit olisivat tehokkaammassa käytössä, jos tilauksia olisi. Tällöin myös töissä olevilla työntekijöillä olisi mahdollisuus lisäansioihin, koska joulun ja juhannuksen työskentelystä maksetaan vielä kuitenkin merkittävät lisäpalkat, jotka ovat samaa tasoa kuin muut juhlapyhiltä maksettavat korotukset, Pärssinen sanoi.

Vaihtoehtona prosentin korotukset ilman tekstimuutoksia

Mikäli Paperiliitto ei hyväksy ehdotettua 26 kuukauden mittaista sopimusta, Metsäteollisuus esittää, että neuvotteluja työehtosopimuksen uudistamiseksi jatkettaisiin. Tämä vaihtoehtoinen esitys sisältäisi palkkaratkaisun, joka toteutuessaan nostaisi paperiteollisuuden palkkoja yhdellä prosentilla.

Sopimuskausi kestäisi 14 kuukautta, eikä ehdotus sisältäisi mitään muutoksia työehtosopimuksen teksteihin.

Metsäteollisuuden esitykseen näyttää tulleen "työmarkkinarealismia", sillä aiemmin syksyllä Metsäteollisuuden esitys nollakorotuksista hermostutti Paperiliiton. Viime kuussa Paperiliiton hallitus antoi neuvottelijoille valtuudet päättää tarvittaessa työtaistelutoimista.