Metsäteollisuus ja Teollisuusliitto eivät löytäneet sopua – 35 000 suomalaista lakkoon maanantaina

Metsäteollisuuden ja Teollisuusliiton välisissä työehtoneuvotteluissa ei ole edellytyksiä sovintoehdotukselle, kertoo valtakunnansovittelijan toimisto. Alan lakot alkavat maanantaina.

Kolmepäiväistä lakkoa seuraavat työnantajan julistamat työnsulut, jotka toteutuvat 12. joulukuuta alkaen ja kestävät kuusi vuorokautta.

– Sahoilla ja muualla mekaanisessa metsäteollisuudessa hiljenee – ei edellytyksiä sovintoehdotukselle. Työnseisausuhkat toteutuvat 9.12. alkaen, valtakunnansovittelijan toimisto kertoi Twitterissä.

Lakkotoimet koskevat Teollisuusliiton kymmentä sopimusalaa ja noin 35 000:ta työntekijää. Sulku puolestaan koskee yhteensä 32:ta sahaa sekä vaneri-, viilu- ja liimapuutehdasta Metsä Groupin, Pölkyn, Stora Enson, UPM:n ja Versowoodin tuotantolaitoksissa. Sulun piirissä on Metsäteollisuuden arvion mukaan noin 3 500 työntekijää.

Osapuolilla on ollut eripuraa kikystä eli työajanpidennyksestä. Työantajapuolen mukaan sopu oli kaukana tänään käydyissä neuvotteluissa.

Lue myös: Metsäteollisuuden työsulku koskisi useita tehtaita Keski-Suomessa kuudeksi päiväksi
 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Metsäteollisuuden työsulku koskisi useita tehtaita Keski-Suomessa kuudeksi päiväksi

Uusimmat

Kotimaa

Munuaissairauden takia hoidossa olevien määrä kasvanut – kehittynyt hoito on vähentänyt kuoleman riskiä

Supermummi-Paula valloitti etelänavan – vain kahdeksan kuukautta aiemmin hän seisoi Mount Everestin huipulla

Lava-auto liukasteli katolleen ojaan yöllä Viitasaarella – sää on kylmenemään päin

Asukas sytytti tulipalon ilmeisesti tahallaan yöllä Leivonmäellä, kaksi ihmistä altistui savulle

Yön uutiskooste: Uusi koronavirus tappanut jo yhdeksän – leviämisestä varoitetaan, Israelin joukot ampuivat kolme uhkaavasti käyttäytynyttä palestiinalaista

Nuorisosäätiö vaatii entisiltä hallituksen jäseniltä jopa miljoonien korvauksia –  tuhansien nuorten tulevaisuus säätiön asunnoissa on edelleen vaakalaudalla

Uutisen takana: Tinder-rikollisuus saapui myös Keski-Suomeen – missä muualla vanhat miehet voisivat houkutella nuoria tyttöjä seksisuhteeseen?

Kommentti: Ottakaamme mallia kuljettaja Pynnöseltä

Vaajakosken supertutka käräyttänyt jo tuhansia ylinopeudesta – "Kyllähän se on paljon", myöntää poliisi, joka pohtii nyt, mitä asialle pitäisi tehdä

Hoitoalan opinnot eivät houkuta nuoria entiseen tapaan – sairaanhoitajaksi opiskeleva Otto Hyvärinen, 24, on kuitenkin tyytyväinen valintaansa: "Teen tärkeää työtä"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.